ΣΠΟΡ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στους κορυφαίους του NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στους κορυφαίους του NBA
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο φιλικό με τους Πίστονς EUROKINISSI / AP Photo / Duane Burleson

Νέα μεγάλη διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που επιλέχθηκε σε 5 διαφορετικές κατηγορίες για τους κορυφαίους της σεζόν που έρχεται στο NBA σύμφωνα με την κρίση των GM των ομάδων. Στην λίστα με τους ξένους παίκτες εκτός NBA είναι και ο Βασίλης Σπανούλης.

Κάθε χρόνο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι general managers των ομάδων επιλέγουν τους κορυφαίους κατά τη γνώμη τους αθλητές για την επόμενη σεζόν σε διάφορες κατηγορίες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων τους για τον καλύτερο ξένο του πρωταθλήματος, μπροστά από τα αδέλφια Γκασόλ, το Νοβίτσκι και τον Προζίνγκις, επιλογή που συνιστά ύψιστη τιμή για τον Έλληνα άσσο.

giannis best1


(Πηγή: NBA.com)

Στην αντίστοιχη κατηγορία για τους ξένους εκτός NBA στην κορυφή είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς και στην 4η θέση ο Βασίλης Σπανούλης.

Υπάρχουν όμως τρεις ακόμη κατηγορίες στις οποίες επιλέχθηκε ο Giannis που έχει ξεκινήσει με εντυπψσιακές εμφανίσεις και στα φιλικά προετοιμασίας και πρόσφατα με το Ντιτρόιτ ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους (7 στα 11), 6 ριμπάουντς και 4 ασσίστ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε επίσης στο Top 3 των πιο πολυσύνθετων παικτών, βρισκόμενος πίσω μόνο από τον "βασιλιά" Λεμπρόν Τζέιμς. Επίσης ήταν 5ος στην λίστα με τους πιο αθλητικούς παίκτες του ΝΒΑ, κατηγορία στην οποία κυριαρχεί ο Ράσελ Γουέστμπρουκ.

giannis best versatile


(Πηγή: NBA.com)

giannis best athletic


(Πηγή: NBA.com)

Τέλος ψηφίστηκε και στην κατηγορία για τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά στο εφετινό πρωτάθλημα.

giannis best 2


(Πηγή: NBA.com)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ