ΣΠΟΡ

Βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Επ' αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων

Βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Επ' αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Καταιγιστικές εξελίξεις εδώ και λίγες ώρες στο ποδόσφαιρο, με την γνωστοποίηση του εμπρησμού του σπιτιού του Γιώργου Μπίκα στην Χαλκιδική. Η Επιτροπή Εξομάλυνσης αποφάσισε επίσημα την αναβολή επ' αόριστον των πρωταθλημάτων ενώ η FIFA και η UEFA είναι έτοιμες για ποδοσφαιρικό GREXIT!.

Μετά την λεκτική επίθεση την περασμένη Παρασκευή στο μέλος της ΚΕΔ, Γιάννη Τσαχειλίδη από άγνωστους, η FIFA και η προσωρινή Επιτροπή Εξομάλυνσης είχαν προειδοποιήσει για οριστικό λουκέτο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο στο επόμενο περιστατικό. Η παραίτηση των Μπίκα, Τσαχειλίδη, Καλύβα από την Επιτροπή Διαιτησίας ήταν η άμεδση αντίδρασή τους το περασμένο Σάββατο, υπήρχαν όμως προσπάθειες όλες αυτές της ημέρες για ανάκληση της απόφασής τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σήμερα οι κύριοι Μπίκας και Καλύβας ήταν σε επαφές με την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ (με την επιστροφή τους να είναι πιθανή), ενημερώθηκε ο αρχιδιαιτητής για τον εμπρησμό του σπιτιού του στην Χαλκιδική (καταστράφηκε ολοσχερώς και κινδύνευσαν και παράπλευρες οικίες).

2632632


(Το σπίτι του κυρίου Μπίκα - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Έντρομος ο κύριος Μπίκας επικοινώνησε με την Πυροσβεστική για να διαπιστώσει εάν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια (ο ίδιος δήλωνε βέβαιος για απόπειρα αγώνωστων) και στη συνέχεια με την οικογένεια του, που ευτυχώς ήταν στο δεύτερο σπίτι τους στην Θεσσαλονίκη και δεν κινδύνευσαν.

Μετά και από αυτό περιστατικό η Επιτροπή Εξομάλυνσης αποφάσισε επίσημα την αναστολή των πρωταθλημάτων (τουλάχιστον μέχρι να βγει το πόρισμα της Πυροσβεστικής) και βέβαια είναι απρόβλεπτες οι συνέπειες για το Ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς η FIFA έχει απειλήσει για γενικό ποδοσφαιρικό GREXIT (συμπεριλάμβάνει τις εθνικές ομάδες και τις συμμετοχές των Ελληνικών συλλόγων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα).

2632630


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η ανακοίνωσης της Επιτροπής Εξομάλυνσης

«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».

Διαβάστε σχετικά

Οι τοποθετήσεις των ΠΑΕ για την αναστολή των πρωταθλημάτων και τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα

Δεν συμφωνεί με την αναστολή του πρωταθλήματος η Superleague

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορεί την Superleague για την ανακοίνωση σχετικά με το "λουκέτο"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ