ΣΠΟΡ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα σε φιλικό αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα σε φιλικό αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα και το φιλικό που θα δώσει στα Ιωάννινα για τους πρόσφυγες. Οι παλιές δόξες της καταλανικής ομάδας και του ΠΑΣ Γιάννινα ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα απέναντι στο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες.

Στις 18 Νοεμβρίου, η πόλη των Ιωαννίνων, πρώτος σταθμός μιας μεγάλης εκστρατείας αλληλεγγύης, θα φιλοξενήσει φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τη συμμετοχή βετεράνων ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Από τους παίκτες που σύμφωνα με την Μπαρτσελόνα θα συμμετέχουν σε αυτήν αποστολή, ξεχωρίζουν ο Φινλανδός μέσος Γιάρι Λιτμάνεν, ο διεθνής Ρουμάνος αμυντικός Γκίκα Ποπέσκου, αλλά και ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα, που ξεκίνησε από την Μασία την καριέρα του και αγωνίστηκε στα Ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Ολυμπιακού την διετία 2005-2007.

FCB Jugadors


(Πηγή: Twitter / FCB Jugadors)

Eκτός από τον μεταξύ τους φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, οι παλαίμαχοι των δύο ομάδων θα δώσουν την ευκαιρία σε περίπου 150 πρόσφυγες, παιδιά και ενήλικες, που ζουν στα κέντρα της περιοχής, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για λόγους ιδιαίτερου συμβολισμού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του Δήμου Ιωαννιτών και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, σχετικά με την αποστολή της Μπαρτσελόνα στην πόλη και τον ξεχωριστής σημασίας φιλικό αγώνα.

Διαβάστε σχετικά

Οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα δίνουν φιλανθρωπικό αγώνα για τους πρόσφυγες στα Ιωάννινα

Την Ύπατη Αρμοστεία εκπροσώπησε ο επικεφαλής του γραφείου για τους πρόσφυγες στην Ήπειρο Marco Buono, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης αυτής ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά των προσφύγων, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στα workshops των βετεράνων της Μπαρτσελόνα. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία που όλο αυτό το διάστημα ανταποκρίθηκε και στάθηκε αλληλέγγυα.

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και τη Διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα για αυτή τη σημαντική δράση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ότι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία του κόσμου ξεκινά την καμπάνια του για την παγκόσμια προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τα Ιωάννινα, επισημαίνοντας πως η πλειονότητα των πολιτών όλο αυτό το χρονικό διάστημα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκε θετικά στο προσφυγικό ζήτημα.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Χαράλαμπος Καρβέλη, συνεχάρη την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Δήμο Ιωαννιτών για την προσφορά τους και τη βοήθεια που παρέχουν στους πρόσφυγες και κάλεσε όλους τους φίλους της ομάδας και όσους έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν την ερχόμενη Παρασκευή τους «Ζωσιμάδες» και να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την πόλη και την ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ