ΣΠΟΡ

ΝΒΑ: το Μιλγουόκι του Αντετοκούνμπο νίκησε τους πρωταθλητές Καβς

ΝΒΑ: το Μιλγουόκι του Αντετοκούνμπο νίκησε τους πρωταθλητές Καβς
Reuters / Jeff Hanisch / USA TODAY Sports

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μια μοναδική παράσταση και οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς σε νίκη επί των πρωταθλητών Κλίβελαντ Κάβαλιερς με 118-101, με μια μαγική εμφάνιση, που επισκίασε ακόμη και τον "βασιλιά" Λεμπρόν Τζέιμς.

Ήταν μια μαγική βραδιά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μπροστά στο κοινό του Μιλγουόκι που ισοφάρισε το ρεκόρ του παραγωγικότητας (το είχε κάνει στο Κλίβελαντ συμπτωματικά) με 34 πόντους σε 35.30 παιχνιδιού και εξαιρετικά ποσοστά: 13/19 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/10 βολές. Στο φινάλε κυνήγησε να το σπάσει, αλλά είχε δυο άστοχες προσπάθειες και δύο άστοχες βολές και αποφάσισε να αποχωρήσει ενώ το κοινό φώναζε "MVP, MVP"

17352726


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY)

Επιπλέον μάζεψε 12 ριμπάουντς, είχε 5 ασσίστς, 2 κοψίματα και 5 κλεψίματα, αριθμοί που επισκίασαν την παρουσία του Λεμπρόν Τζέιμς που έμεινε στους 22 πόντους.

Ο Giannis έγραψε ιστορία με τα στατιστικά αυτά καθώς έγινε μόλις ο 2ος παίκτης τα τελευταία 30 χρόνια, μετά από τον Λεμπρόν, που έχει σε ένα ματς μ.ο. 30 π./10 ρ./5 ασ./5 κλ. πριν κλείσει τα 20 του χρόνια. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ενθουσιασμένος μιλώντας στην κάμερα του FOX Sports αμέσως μετά το τέλος του ματς.

17352651


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY)

"Δεν ξερω εάν υπάρχει κάποιο μυστικό στα μεγάλα παιχνίδια, αλλά όποτε παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα είμαι ενθουσιασμένος, Η ομάδα μου ζήτησε να είμαι επιθετικός και εγώ προσπάθησα νασπρώξω την μπάλα και να παίξω ομαδικά. και βρήκα ρυθμό μέσα από τους συμπαίκτες μου. Δεν έχω την αίσθηση ότι κάναμε κάτι εξαιρετικο με αυτή τη νίκη. Εφόσον παίζουμε έτσι και σε επόμενα ματς νομίζω ότι θα κάνουμε καλή δουλειά και θα προχωρήσουμε. Το ότι κερδίσαμε καθαρά τους πρωταθλητές δίνει ώθηση στην αυτοπεποίθησή μας. ¨ομως το κεφάλι χαμηλά, σκληρή προπόνηση και να παίζουμε πάντα δυνατά".

Τα "ελάφια" έκαναν το 8 στα 8 στην Ανατολή ανεβαίνοντας στην 7η θέση, ενώ οι Καβς πλέον έχουν ρεκόρ 13-3 και είναι 4οι συνολικά στο NBA πίσω από Γουόριορς, Σπερς και Κλίπερς.

17352734


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY)

Σειρά έχουν τα ματς με τους Νετς και αρχή ξημερώματα Παρασκευής (2.30) στο Μπρούκλιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ