ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: "κόλλησε" στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός, νίκησε ο ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας: "κόλλησε" στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός, νίκησε ο ΟΦΗ
EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΟΣ

Μετά το Χ της ΑΕΚ στην Καρδίτσα ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να πέσει θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης μέχρι τώρα στο Κύπελλο Ελλάδας χάνοντας από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-1 (με ανατροπή μάλιστα στο σκορ για τους Κρητικούς) και πλέον οι "πράσινοι" κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό από τον θεσμό!

Η βροχή στο Ηράκλειο δημιούργησε ένα τραγικό αγωνιστικό χώρο στο μισό του γηπέδου (με λιμνούλες και λάσπη), ενώ το άλλο μισό ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση. Επιπλέον οι πυρσοί που άναψαν οι φανατικοί του ΟΦΗ δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα με το ματς να ξεκινά με δέκα λεπτά καθυστέρηση.

3978724


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε επίθεση στο «καλό κομμάτι» και ο Στραματσιόνι ζήτησε γκολ από τους παίκτες του, με τον Μπεργκ να έχει δοκάρι στο 2, να τον σταματά ο Δαύκου στο 4, αλλά στο 31 να βρίσκει στόχο για το 0-1.

3978735


(Ο Μπεργκ πλασάρει για το γκολ του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Το υπόλοιπο 45λεπτο κύλησε με πρόβλημα ορατότητας από τους πυρσούς που άναβαν συνέχεια (μέχρι το 25ο λεπτό), ενώ ο ΟΦΗ στην «λίμνη» της δικής του περιοχής επίθεσης μπόρεσε να έχει μόνο μια κεφαλιά άουτ με τον Βουό στο 44.

3978708


(Βουό και Ιβανόφ σε μονομαχία - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Το β μέρος ξεκίνησε με πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες καθώς σταμάτησε η βροχή και βελτιώθηκε πολύ και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου με τις δύο ομάδες να έχουν σωστή κυκλοφορία αλλά δίχως φάσεις μέχρι το 69: ένα λάθος γύρισμα του Κουλιμπαλί στον Κοτσόλη (κόντρα στις οδηγίες του προπονητή του Παναθηναϊκού, που ζητούσε να διώχνουν και στο τέλος του αγώνα θεώρησε ότι ήταν το καθοριστικό για την έκβαση του ματς) έκανε τον Βουό να διεκδικήσει την μπάλα και να ανατραπεί από τον τερματοφύλακα και ο Χαντί ψύχραιμα ισοφάρισε σε 1-1.

3978831


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Παναθηναϊκός που είχε δώσει χώρο και μπάλα στους Κρητικούς προσπάθησε να βγει μπροστά και είχε ένα σουτ του Εμποκού που έδιωξε ο Δαύκου, αλλά ο Όγκμποε που είχε μπει αλλαγή έσπασε το οφσάιντ της πράσινης άμυνας στο 81, πέρασε και τον Κοτσόλη (έκανε καθυστερημένη έξοδο) και έκανε το 2-1.

3978823


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Στο άλλο ματς του ομίλου δύο γκολ από τον Πασά στο πρώτο ημίχρονο (32 και 43) «καθάρισαν» νωρίς το ματς για τον «γηραιό» και ο Κούρος απλά διαμόρφωσε στο 87 το τελικό 3-0 του Ηρακλή επί του Απόλλωνα, που ολοκλήρωσε με 10 παίκτες το ματς λόγω αποβολής του Κονέ (74).

3978627


(Δύο γκολ ο Πασάς για τον Ηρακλή - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η 3η αγωνιστική θα είναι συναρπαστική, αφού και οι τέσσερεις ομάδες έχουν πιθανότητες για πρόκριση και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό (το Χ στο ΟΦΗ-Ηρακλής δίνει την πρόκριση και στους δύο και δεν θα αρκεί ούτε νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα στην Ριζούπολη) όντας τώρα στην 4η θέση του ομίλου με 1 βαθμό (ο Ηρακλής έχει 4 και ο ΟΦΗ με τον Απόλλωνα 3).

3978635


(Οι παίκτες του Ηρακλή πανηγυρίζουν- Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Πρώτη νίκη για την ΑΕΛ στον 1ο όμιλο με 2-1 (30 Ντοντό, 55 Αβραάμ / 49 Αγγελούδης) και η υπόθεση πρόκριση μοιάζει να κρίνεται στην 3η αγωνιστική στα Τρίκαλα, όπου θα ταξιδέψει η Λάρισα (με δεδομένο ότι αύριο δεν θα γίνει έκπληξη στο ματς των Τρικάλων με τον ΠΑΟΚ), αλλά θα θέλει νίκη αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας η αντίπαλος της έχει βάλει περισσότερα γκολ στην Ελευσίνα.

3978555


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS)

Στον 6ο όμιλο η Κέρκυρα έμπλεξε με την ισοπαλία 2-2, που παραχώρησε στην Λαμία παρότι προηγήθηκε με κεφαλιά του Κοντού στο 10.

3978559


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Βάντερσον στο 17 και ο Όμο στο 42 γύρισαν το ματς για τους φιλοξενούμενους, που ήταν πολύ ανταγωνιστικοί, πριν ισοφαρίσει στο 54 ο Γεωργακόπουλος (η μπάλα κτύπησε και στην πλάτη του Τσέναμο για να καταλήξει στα δίχτυα).

3978556


(Οι παίκτες της Λαμίας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η Λαμία έφτασε τους 4 βαθμούς όσους και η ΑΕΚ (την υποδέχεται στο φινάλε) ενώ η Κέρκυρα (που έπαιξε με 10 παίκτες μετά το 2-2 λόγω αποβολής του Ζορμπά) θα πρέπει να πάει να κερδίσει στην Καρδίτσα (με την Αναγέννηση να κυνηγά τη νίκη για να ελπίζει εκείνη για πρόκριση) και να περιμένει να δει την διαφορά τερμάτων και τα γκολ σε ισοβαθμία με την Λαμία.

3978546


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Στον 7ο όμιλο ένα αμφισβητούμενο πέναλτυ, που μετέτρεψε σε γκολ ο Ουαρντά στο 12 έδωσε την πρώτη νίκη του Παναιτωλικού στο Κύπελλο μετά από 3 χρόνια με ήττες και έφτασε τους 3 βαθμούς που είχε ο Πανθρακικός, αλλά έχοντας τελευταίο ματς με την Καλλιθέα (παίζει αύριο με τον Ατρόμητο) λογικά δεν θα έχει πρόβλημα.

3978323


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Τέλος δεν έγινε το ματς στην Κρήτη ανάμεσα σε Κισσαμικό και Πανιώνιο, αφού η έντονη βροχόπτωση είχε μετατρέψει σε λίμνη τον αγωνιστικό χώρο.

3978590


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Τώρα αναζητείται ημερομηνία καθώς δεν μπορούσε να γίνει το ματς αύριο: ο Πανιώνιος παίζει το Σάββατο στα Χανιά με τον Πλατανιά για την Super League και δεν θα μεσολαβούσε το απαραίτητο 48ωρο.

3978605


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η 2η αγωνιστική

1ος όμιλος
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (Πεμ. 17.15)
ΑΕΛ-Πανελευσινιακός 2-1

2ος όμιλος
Χανιά-Ολυμπιακός (Πεμ. 19.30)
Πλατανιάς-Σπάρτη 1-0

3ος όμιλος
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1
Ηρακλής-Απόλλων 3-0

4ος όμιλος
Αγροτικός Αστ.-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Ξάνθη-Καλλονή (Πεμ. 15.00)

5ος όμιλος
Άρης-Αστέρας Τρ. 3-3
Βέροια-Αιγινιακός 0-1

6ος όμιλος
Αναγέννηση Καρ.-ΑΕΚ 2-2
Κέρκυρα-Λαμία 2-2

7ος όμιλος
Καλλιθέα-Ατρόμητος (Πεμ. 17.15)
Παναιτωλικός-Πανθρακικός 1-0

8ος όμιλος
Κισσαμικός-Πανιώνιος (αναβλήθηκε)
Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός (Πεμ. 15.00)

Η 3η αγωνιστική

1ος όμιλος
Τρίκαλα-ΑΕΛ
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ

2ος όμιλος
Χανιά-Πλατανιάς
Σπάρτη-Ολυμπιακός

3ος όμιλος
ΟΦΗ-Ηρακλής
Απόλλων-Παναθηναϊκός

4ος όμιλος
Αγροτικός Αστ.-Ξάνθη
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα

5ος όμιλος
Άρης-Βέροια
Αιγινιακός-Αστέρας Τρ.

6ος όμιλος
Αναγέννηση Κ.-Κέρκυρα
Λαμία-ΑΕΚ

7ος όμιλος
Καλλιθέα-Παναιτωλικός
Πανθρακικός-Ατρόμητος

8ος όμιλος
Κισσαμικός-Λεβαδειακός
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος

Τα ματς είναι προγραμματισμένα για το τριήμερο 13,14,15 Δεκεμβρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ