ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός έλυσε την συνεργασία του με τον Στραματσιόνι

Ο Παναθηναϊκός έλυσε την συνεργασία του με τον Στραματσιόνι
EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΟΣ

Η ήττα από τον ΟΦΗ ήταν το καταλυτικό αποτέλεσμα που οδήγησε στο τέλος της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Αντρέα Στραματσιόνι. Με αρκετά ερωτηματικά πάντως για την παραίτηση του Ιταλού ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ. Το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη επανήλθε στο προσκήνιο για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Ένα χρόνο μετά την έλευση του στην Ελλάδα (8 Νοεμβρίου υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, δίαρκειας 1,5 χρόνου μέχρι το καλοκαίρι του 2017) ο Ιταλός τεχνικός αποχαιρετά το τριφύλλι καθώς η ήττα από τον ΟΦΗ ήταν το αποτέλεσμα που επιβάρυνε τόσο την κατάσταση, ώστε η λύση της συνεργασίας να αποτελεί μονόδρομο.

3850108


(Αλαφούζος και Στραματσιόνι στην παρουσίασή του - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Μάλιστα ο Σταρματσιόνι ειδοποιήθηκε να μην πάει στην προπόνηση και να μεταβεί νωρίτερα από το προγραμματισμένο στο ραντεβού με τους διοικούντες την ΠΑΕ.

3978773


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΟΣ)

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του προπονητή και του Προέδρου που επεδίωξαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα με φιλόδοξες προοπτικές, μια σειρά από αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες, οδήγησαν σε καταστάσεις έξω από το δικό τους έλεγχο.

Έπειτα από μακρά συνομιλία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αντρέα Στραματσιόνι, με απόφαση του Προέδρου, για την προστασία της ομάδας από επικίνδυνες εξελίξεις, που δεν συνδέονται άμεσα με το ποδόσφαιρο, ο Αντρέα Στραματσιόνι παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας.

Ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσόνι να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό.

3895758


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε στηρίξει τον Στραματσιόνι μετά την βαριά ήττα στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό, παρά τις αντίθετες φωνές, που είχαν ακουστεί, όμως ούτε τα αποτελέσματα, ούτε η εικόνα της ομάδας δικαίωσαν εκείνη την απόφαση. Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις μια νίκη επί του Ηρακλή στο πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός και από το Κύπελλο δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει την διοίκηση του Παναθηναϊκού σε αυτή την κίνηση.

Ο Στραματσιόνι σε 52 αγώνες που κάθισε στον πάγκο του τριφυλιού είχε 22 νίκες, 14 ισοπαλίες και 16 ήττες.

3978799


(Νιόπλιας και Στραματσιόνι πριν το ματς ΟΦΗ-Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΟΣ)

Πλέον αναζητείται άμεσα ο αντικαταστάτης του Ιταλού, με το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη να επανέρχεται στο προσκήνιο (εφόσον προκύψει συμφωνία θα κάτσει πιθανότατα και στον πάγκο στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ), και να είναι το φαβορί.

Αποχή η Θύρα 13

Νωρίτερα η Θύρα 13 είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον της διοίκησης του Παναθηναϊκού, των παικτών και του προπονητικού τημ, γνωστοποιώντας (με μια πολύ υπεύθυνη στάση) ότι θα απέχει την Κυριακή από το γήπεδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εικόνα της ομάδας, και σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει από πιθανές ακραίες εκδηλώσεις. Καλούν μάλιστα όσους φιλάθλους επιλέξουν να πάνε στην Λεωφόρο, να προστατεύσουν τον σύλλογο και να μην δημιουργήσουν το παραμικρό.

3979209


(Οπαδοί του Παναθηναϊκού αποδοκιμάζουν τους παίκτες στο Ελ. Βενιζέλος στην επιστροφή τους από την Κρήτη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ