ΣΠΟΡ

Επίσημα στη Σαπεκοένσε το Copa Sudamericana

Επίσημα στη Σαπεκοένσε το Copa Sudamericana
Κυπελλούχος Ν.Αμερικής η αδικοχαμένη Σαπεκοένσε ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARCIO CUNHA

Η ιστορία της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία με τον χαμό της ομάδας της Σαπεκοένσε θα ολοκληρωθεί με την απονομή του τίτλου του Copa Sudamericana στον βραζιλιάνικο σύλλογο. 

Πρώτη η Ατλέτικο Νασιονάλ, φιναλίστ του τελικού, είχε προτείνει να απονεμηθεί το τρόπαιο στην αντίπαλο της ως ελάχιστος φόρος τιμής στον σύλλογο που ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα. Παρά τις ελάχιστες φωνές, που έλεγαν να «μοιραστεί» το τρόπαιο, όλα έδειχναν τα τελευταία 24ωρα ότι θα γινόταν το αυτονόητο.

17356894


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Christian Escobar Mora)

Ο πρόεδρος της Σαπεκοένσε το προανήγγειλε πριν λίγες ώρες, ότι το Κύπελλο θα πήγαινε τελικά στον βραζιλιάνικο σύλλογο. Και ήρθε τη Δευτέρα η Conmebol (η Συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής) να το επισημοποιήσει, μετά από τηλεδιάσκεψη όλων των προέδρων των Ομοσπονδιών της, απονέμοντας το τίτλο του Κυπελλούχου Ν.Αμερικής στην Σαπεκοένσε.

Μαζί με το τρόπαιο αποφασίστηκε να δοθεί και ένα σημαντικό πριμ, περίπου 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μπορέσει να κάνει κάποια βήματα ο βραζιλιάνικος σύλλογος και να ορθοποδήσει μετά το άδικο χτύπημα της μοίρας.

17337228


(Βραβείο Fair Play στην Ατλέτικο Νασιονάλ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Luis Eduardo Noriega A.)

Επίσης απονεμήθηκε στην Ατλέτικο Νασιονάλ το βραβείο fair play των 100 χρόνων, για τη στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ