ΣΠΟΡ

Super League: αναβλήθηκε το Ηρακλής-Κέρκυρα

Super League: αναβλήθηκε το Ηρακλής-Κέρκυρα
EUROKINISSI / MOTION TEAM

Ένα ακόμη κακοπαιγμένο επεισόδιο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με την αναβολή του αγώνα Ηρακλή-Κέρκυρα λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου, μέχρι να αποφασιστεί τελικά ότι μεταφέρεται και αυτό για το μέλλον.

Η Superleague είχε αναβάλει το ματς της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ (που ήταν προγραμματισμένο για αύριο μεσημέρι) λόγω του χιονιού και του πάγου που καλύπτει τα πάντα στην πόλη της Λάρισας αλλά και το AEL FC Arena, δεν έκανε όμως το ίδιο με την πρώτη αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής, που θα γινοταν στο Καυτανζόγλειο (παρότι άνθρωπος της είχε μεταβεί την Παρασκευή στο γήπεδο και είχε ενημερώσει).

4017624


(Το AEL FC ARENA σήμερα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Ηρακλής και Κέρκυρα αναγκάστηκαν να βρεθούν κανονικά στο γήπεδο, που έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο από το χιόνι και τον πάγο και ο διαιτητής Καραντώνης έκανε όσα επιτάσσει ο ΚΑΠ με την μπάλα και βέβαια ανέβαλε το παιχνίδι.

4017654


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Εδώ όμως αρχίζουν τα "παράξενα" του Ελληνικού ποδοσφαίρου, διότι ο διαιτητής ζήτησε από τις δύο ομάδες να είναι και πάλι αύριο στις 15.00 στο γήπεδο (όπως ορίζει ο κανονισμός). Ο αγωνιστικός χώρος όμως έμοιαζε αδύνατον να έχει καθαριστεί (παρότι ο διαιτητής έχει άλλη άποψη), κυρίως από τον πάγο, αφού δεν υπάχουν ούτε τα κατάλληλα μηχανήματα, ούτε το προσωπικό.

4017663


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Σήμερα βγήκαν 5 υπάλληλοι με σκούπες (!), που μπόρεσαν απλά να βγάλουν στην επιφάνεια τον πάγο, ενώ η διοίκηση του Σταδίου που είναι υπεύθυνη δήλωνε ότι αδυνατύσε και τις προηγούμενες ημέρες (που δεν χιόνιζε) να το καθαρίσει.

4017657


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Επιπλέον, αύριο Κυριακή ήταν προγραμματισμένη και διακοπή της ηλεκτροδότησης (λόγω εργασιών) και βέβαια ο πάγος θα παραμένει εντός και εκτός σταδίου, αποτελώντας κίνδυνο θάνατο για ομάδες και θεατές. Και ο ΚΑΠ δεν έχει πρόβλεψη για αναβολή αγώνα το τελευταίο 24ωρο (όπως έγινε μεσοβδόμαδα και με το Κύπελλο) και την Κέρκυρα να διαμαρτύρεται δίκαια, διότι θα πρέπει να ταξιδέψει και αύριο στην Θεσσαλονίκη (προφανώς δίχως λόγο, αφού μοιάζει απίθανο να έχει καθαρίσει το ματς) και την Τρίτη να ταξιδέψει εκ νέου για Αθήνα, αφού παίζει με τον Ατρόμητο.

4017829


(Ο διαιτητής και οι παίκτες των δύο ομάδων - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Τελικά επικράτησε η λογική και η Superleague ανέβαλε (με ανακοίνωση της) και 2ο ματς του Ηρακλή (εκκρεμεί και το Βέροια-Ηρακλής της 2ης αγωνιστικής και είναι πιθανόν να γίνει πρώτα το Ηρακλής-Βέροια της 17ης αγωνιστικής και μετά αυτό που αναβλήθηκε).

Αναβολή και στη Football League

Ούτε το ματς του Αγροτικού Αστέρα και του Άρη για την δεύτερη κατηγορλια έγινε, με τις δύο ομάδες να ζητουν επίσης να μην γίνει ούτε αύριο το ματς. Ήδη η Football League είχε αναβάλει από εχθές το Αναγέννηση Καρδίτσας-Λαμία (αύριο Κυριακή).

4017620


(Το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ