ΣΠΟΡ

Super League: ισόπαλος στην Κρήτη με τον Πλατανιά ο Ολυμπιακός

Super League: ισόπαλος στην Κρήτη με τον Πλατανιά ο Ολυμπιακός
EUROKINISSI SPORTS

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Πλατανιάς σταματά τον Ολυμπιακό στα Χανιά με ισοπαλία (2-2), γυρνώντας μάλιστα στο ματς από το 0-2, αφού οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν και πάλι πολλά αμυντικά προβλήματα.

Το ματς στο 20 λεπτο έμοιαζε να κυλά υπέρ του Ολυμπιακού, που μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και με κίνηση από τα άκρα να έχει σουτ του Ιντέγιε στο δοκάρι μολις στο 3.

4018245


(Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Αμέσως μετά ο Μάριν κυνήγησε την μπάλα εκτός περιοχής και με κάθετη έψαξε το Νιγηριανό, που είδε την μπάλα μπροστά του από λάθος συνεννόηση Μπανανά και Σωτηρίου. Ίδιο τέμπο και στην συνέχεια με τον Μάριν να ανοίγει στο Ντελα Μπέγια, ο Ισπανός βγάζει τη σέντρα και ο Ιντέγιε ουσιαστικά μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα με το 12ο τέρμα του για το 0-2 στο 13.

4018335


(Δύο γκολ ο Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Πλατανιάς όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά αντέδρασε κτυπώντας στο κέντρο άμυνας των Ρέτσου-Βιάνα και κυρίως στην πλευρά του Βραζιλιάνου. Ο Γιακουμάκης στο 35 ρόλαρε σαν πίβοτ από πλάγιο (!) του Στάθη πάνω στο Βιάνα και ξεμαρκάριστος έκανε το 1-2.

4018427


(Πρωταγωνιστής ο Γιακουμάκης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Τέσσερα λεπτά αργότερα (39) Γιακουμάκης και Μανούσος συνδυάστηκαν κάθετα πάλι με τον Βιάνα να μην έχει καλή αντίδραση και τον Λεάλι να ανατρέπει τον σκόρερ του Πλατανιά και ο Μανούσος να ευστοχεί στο πέναλτυ για το 2-2.

4018406


(Το εύστοχο πέναλτυ του Μανούσου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Το ματς στο β μέρος ήταν στην κόψη του ξυραφιού με τον Ολυμπιακό να έχει δοκάρι στο 67 με σουτ του Μανθάτη εντός περιοχής (κέρδισε από τον Κάργα και τον σταμάτησε και ο Σωτηρίου) και τον Γιακουμάκη στο 72 να χορεύει σε κόντρα επίθεση (από λάθος του Μιλιβόγιεβιτς και κάθετη του Μουνάφο) και πάλι το Βιάνα, αλλά να σουτάρει άουτ.

4018485


(Ο Μανθάτης σε προσπάθεια του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Μπέντο θέλησε να αυξήσει την πίεση βγάζοντας τους Μάριν, Μανθάτη και Μαρτίνς, βάζοντας Ανδρούτσο, Καρντόζο και Μπουχαλάκη, αλλά δίχως εξτρέμ (...), μοναδική επιλογή ήταν τα γεμίσματα (σύμφωνα με το ρεπορτάζ της μετάδοσης ο Φορτούνης γύρισε κάποια στιγμή και ζήτησε μόνος του να πάει στα άκρα). Σε αυτα ο Ιντέγιε Μπραόυν είχε μια κεφαλιά ελάχιστα άουτ και ένα κακό κοντρόλ σε τετ α τετ με τον Σωτηρίου και έμεινε το Χ.

4018517


(Ο Σωτηρίου προλαβαίνει τον Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Ολυμπιακός έχει τώρα 38 βαθμούς (στους 25 είναι Πανιώνιος, Ξάνθη και Παναθηναϊκός), ενώ ο Πλατανιάς πέρασε τον ΠΑΟΚ (ο αγώνας του οποίου με την ΑΕΛ αναβλήθηκε) με 21 έναντι 20 βαθμών. Οι ερυθρόλευκοι έχουν παράπονα από τον διαιτητή Φουκάκη για ένα πέναλτυ (τράβηγμα στην περιοχή στον Ντελα Μπέγια) και ένα φάουλ στο 90 στον Ιντέγιε (που έκανε προσποίηση μπροστά στον Σωτηρίου, την ώρα που προσπαθούσε να δώσει βολέ), ενώ υπάρχει και μια φάση στο α ημίχρονο που οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτυ σε σπρώξιμο του Μανθάτη στον Βάντερσον).

4018518


(Απογοητευμένος ο Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Νωρίτερα η Βέροια πήρε σπουδαίο τρίποντο με αντίπαλο τον Λεβαδειακό με 2-0 και τον πλησίασε στον πόντο (11 έναντι 12) με ματς λιγότερο (αυτό με τον Ηρακλή), ενώ και το ματς του γηραιού με την Κέρκυρα αναβλήθηκε το μεσημέρι.

4018079


(Οι παίκτες της Βέροιας πανηγυρίζουν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/1

Βέροια-Λεβαδειακός 2-0 (35 Μίλιεβιτς, 46 Καπετάνος)
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 2-2 (35 Γιακουμάκης, 40 πεν. Μανούσος / 4,13 Ιντέγιε)

Κυριακή 15/1

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (15.00)
Αστέρας Τρ.-Παναιτωλικός (17.15)
Ατρόμητος-Πανιώνιος (17.15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19.30)
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Αναβλήθηκε
Ήρακλής-Κέρκυρα Αναβλήθηκε

Διαβάστε σχετικά

Super League: αναβλήθηκε το Ηρακλής-Κέρκυρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ