ΣΠΟΡ

Super League: χωρίς γκολ το ντέρμπυ ΠΑΟ-ΑΕΚ

Super League: χωρίς γκολ το ντέρμπυ ΠΑΟ-ΑΕΚ
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Superleague (αν και έχουμε 3 ματς που έχουν αναβληθεί λόγω του καιρού) με το ντέρμπυ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ να λήγει ισόπαλο χωρίς γκολ, δίχως να ικανοποιήσει τον λίγο κόσμο, που πήγε στο γήπεδο της Λεωφόρου. Πανιώνιος και Ξάνθη ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με νίκες μένοντας στην 2η θέση, ενώ αίσθηση έκανε η ευρεία νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Παναιτωλικού.

Χωρίς γκολ το ντέρμπυ στη Λεωφόρο

Στο Αθηναϊκό ντέρμπυ ο Παναθηναίκός είχε φανερό θέμα ποιότητας λόγω των πολλών απωλειών του, αλλά και τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς, ενώ η ΑΕΚ, που απειλούσε μόνο από στημένα (και ελάχιστη ορθολογική ανάπτυξη) θα πρέπει να χρωστά τον βαθμό της ισοπαλίας στον καταπληκτικό Μπάρκα, που έκανε απίθανες επεμβάσεις υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού Μίχαελ Σκίμπε.

4019634


(Ο Μίχαελ Σκίμπε στην Λεωφόρο - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μέχρι το 30 το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο (μόλις ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Μάνταλου στο 3 από λάθος γύρισμα του Ευαγγέλου). Στο τελευταίο 15λεπτο η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ μέσα από τα στημένα της και την κακή αντίδραση της άμυνας του Παναθηναϊκού (δύσκολες αποκρούσεις του Βλαχοδήμου στο 32 από κόντρα στον Μαρινάκη, και του Ευαγγέλου σε γύρισμα του Λαμπρόπουλου στην μικρή περιοχή).

4019632


(Η αντίδραση του Λαμπρόπουλου στην ευκαιρία που χάνει - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν είχε στημένα, αλλά βρήκε ένα τετ α τετ με τον Μπάρκα να προλαβαίνει το Λέτο στο 37, δίνοντας το στίγμα το τι θα ακολουθούσε στο β ημίχρονο.

4019573


(Μπάρκας και Λέτο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Παναθηναϊκός με περιορισμένες λύσεις λόγω των απουσιών, έπαιζε πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ που περίμενε μόνο στημένα (η επιλογή να μείνει στον πάγκο ο Γιόχανσον μέχρι το 74, για να παίξει ο Αϊντάρεβιτς δεν έδωσε παιχνίδι από τον άξονα, όπως θα περίμενε ο Μοράις).

4019631


(Λαμπρόπουλος (αρ.) και Κουρμπέλης (δ) μονομαχούν - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Και από δύο τραγικά λάθη της άμυνας της ΑΕΚ, το τριφύλλι θα μπορούσε να σκοράρει: στο 56, μετά από εύκολη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντίντακ γλίστρισε μπροστά από το πέναλτυ και ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε από τα 3 μέτρα, αλλά ο Μπάρκας με αντίθετη κίνηση σώματος, έσωσε το σίγουρο γκολ απλώνοντας το χέρι του.

4019662


(Η φανταστική απόκρουση του Μπάρκα στο σουτ του Βιγιαφάνιες - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο 63 ήταν η σειρά του ασταθέστατου Κολοβέτσιου να χάσει την μπάλα και ο Λέτο να βγει στην κόντρα επίθεση μόνος του, αλλά και πάλι ο Μπάρκας με καταπληκτικό τάκλινγκ εκτός περιοχής, να κάνει άλλη μια μεγάλη απόκρουση.

4019664


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Σε όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ έχει να διαμαρτύρεται για ένα οφσάιντ που κόπηκε ο Βάργκας (μπήκε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, που αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο) στο 70, ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, αλλά καμμία άλλη φάση.

Πανιωνάρα και χωρίς Καρίμ

Δεν καταλαβαίνει ούτε από αποχωρήσεις, όπως του Ανσαριφάρντ, ο Πανιώνιος, που πήρε δίκαια το διπλό μέσα στο Περιστέρι και τυπικά είναι αυτός 2ος στην βαθμολογία (έχει κερδίσει στην Ξάνθη) στο φινάλε του πρώτου γύρου.

4019471


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Οι κυανέρυθροι ήταν καλύτεροι δημιουργώντας πληθώρα ευκαιριών (ακόμη και όταν έχασαν με τραυματισμό τον Νγκονγκ, που έπαιξε σέντερ φορ) πλην των γκολ του Μπεν (με φάουλ) και του Σαββίδη απέναντι σε έναν προβληματικό Ατρόμητο, που ισοφάρισε μεν με το πέναλτυ του Ούμπιντες, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων του αγώνα.

Ξάνθη για Ευρώπη

Η εκπληκτική Ξάνθη του Λουτσέσκου επανήλθε στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και νικώντας 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε τον πρώτο γύρο και αυτή στους 10 πόντους διαφορά από τον Ολυμπιακό.

4018984


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Ο Σολτάνι και ο Γιουνές σκόραραν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο στις 6 τελικές, που έκανε η Ξάνθη (δείχνοντας μεγάλη αποτελεσματικότητα), ενώ ο ΠΑΣ είχε παραπάνω φάσεις, αλλά πρόβλημα στο γκολ.

Ανεβαίνει ο Αστέρας Τρίπολης

Εντυπωσιακός ο Αστέρας στο γήπεδο του, βρήκε το καθαρό μυαλό και τις δυνάμεις να γυρίσει το ματς με τον Παναιτωλικό, που προηγήθηκε με το Μουνιός, πηγαίνοντάς στα αποδυτήρια με 2-1 και βάζοντας άλλα δύο γκολ νωρίς στο β ημίχρονο για μια ευρεία νίκη που σκόρπισε χαμόγελα στους Αρκάδες.

4019429


(Δύο γκολ ο Στανισάβλιεβιτς (ν.31) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Ξεχώρισε σε ένα ακόμη ματς ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Στανισάβλιεβιτς με δυο γκολ για τον Αστέρα.

Στην Αθήνα ο Σισοκό για τον Ολυμπιακό

Ο Αλί Σισοκό ήρθε το απόγευμα στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό, αφού ο Γάλλος αριστερός μπακ περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

4019425


(Ο Σισοκό κάνει δηλώσεις στο αεροδρόμιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε και η μετεγγραφή του σέντερ φορ της Λέγκια Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ και είναι πιθανό να μπει ακόμη και αύριο Δευτέρα στις προπονήσεις της ομάδας.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/1
Βέροια-Λεβαδειακός 2-0
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 2-2

Κυριακή 15/1
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (22 Σολτάνι, 88 Γιουνές)
Αστέρας Τρ.-Παναιτωλικός 4-1 (38, 49 Στανισάβλιεβιτς, 42 πεν. Μάσα, 58 Τσουκαλάς / 9 Μουνιός)
Ατρόμητος-Πανιώνιος 1-2 (40 πεν. Ούμπιντες / 24 Μπεν, 59 Σαββίδης)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Αναβλήθηκε
Ήρακλής-Κέρκυρα Αναβλήθηκε

Η βαθμολογία (15 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 38
2. Πανιώνιος 28
3. Ξάνθη 28
4. Παναθηναϊκός 26
5. ΠΑΣ Γιάννινα 22
6. ΑΕΚ 22
7. Πλατανιάς 21
8. Ατρόμητος 21
9. ΠΑΟΚ 20 (14)
10. Αστέρας Τρ. 18
11. Παναιτωλικός 16
12. Κέρκυρα 13 (14)
13. ΑΕΛ 13 (14)
14. Λεβαδειακός 12
-----------------------------
15. Βέροια 11 (14)
16. Ηρακλής 7 (13)

Η 16η αγωνιστική

Τετάρτη 18/1

Ατρόμητος-Κέρκυρα (15.00)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (15.00)
Ξάνθη-Ηρακλής (17.15)
Βέροια-ΑΕΛ (17.15)
Παναιτωλικός-ΑΕΚ (17.15)
Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός (19.30)

Πέμπτη 19/1

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός (17.15)
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς (19.15)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ