ΣΠΟΡ

F1: ο Βάλτερι Μπότας αντικαταστάτης του Νίκο Ρόσμπεργκ

F1: ο Βάλτερι Μπότας αντικαταστάτης του Νίκο Ρόσμπεργκ
Ο Βάλτερι Μπότας νέος οδηγός της Mercedes Reuters / Aly Song / File Photo

Στην πιο ασφαλή λύση προτίμησε να πάει η Mercedes για να αντικαταστήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην Formula 1 Νίκο Ρόσμπεργκ, που αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, επιλέγοντας τον Βάλτερι Μπότας.

Ο 27χρονος Φινλανδός έκλεισε μια 4ετία στην Williams και οι άνθρωποι της Mercedes θεώρησαν, ότι πλέον έχει την εμπειρία για να την συνδυάσει με την δεδομένη γρήγορή οδήγηση και να αποτελέσει τον 2ο οδηγό της ομάδας μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον. Παράλληλα μοιάζει να αποφεύγει και την γκρίνια του Βρετανού οδηγού, που θα είναι το αδιαφιλονίκητο νούμερο 1, με όλο το τημ να τον στηρίζει για να διεκδικήσει τον τίτλο, ενώ ο Βάλτερι Μπότας ο ιδανικός να τον συμπληρώσει και να φέρει τους βαθμούς (χωρίς να δυσανασχετεί) για να διατηρήσει η Mercedes την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών (9 φορές έχει ανεβεί στο βάθρο με δύο "δεύτερες θέσεις" και επτά "τρίτες" - πέρυσι τελευταία στον Καναδά).

2017 01 16T144900Z 1254185290 RC1DC52F3020 RTRMADP 3 MOTOR F1 MERCEDES


(Χάμιλτον (αρ.) και Μπότας (δ.) το δίδυμο πλέον της Mercedes στην F1 - Πηγή: Reuters / Brandon Malone/File Photo)

Το μυστήριο κρατησε λίγο, με την Mercedes να κάνει διάφορα ποσταρίσματα από το πρωί και τελικά να επιλέγει σε live σύνδεση να παρουσιάσει τον Μπότας στους φίλους της Formula 1.

Μάλιστα επέλεξε την σημερινή ημέρα, συνδυάζοντας και την επέτειο της επιτυχίας του θρύλου Χουάν Μανουέλ Φάτζιο με τη νίκη του στο Grand Prix της Αργεντινής το 1955 με αυτοκίνητο της ομάδας.

Η επιλογή του Μπότας είχε διαφανεί, αμέσως μετά την ανακοίνωση, ότι ο έτερος υποψήφιος αντικαταστάτης του Ρόσμπεργκ, ο πολλά υποσχόμενος 22χρονος Γερμανός Πασκάλ Φερλάιν κατέληξε στην Sauber για να πάρει εμπειρίες πριν κάνει το μεγάλο βήμα.

Με την ανακοίνωση του Μπότας είχαμε και την επιστροφή στις πίστες του Φελίπε Μάσα, που είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του, για να οδηγήσει για μια ακόμη χρονιά με την Williams.

Μάλιστα η ομάδα έσπευσε να του ευχηθεί τα καλύτερα στη νέα του ομάδα.

Όσο για εκείνους που ήθελαν να δουν τον Φερνάντο Αλόνσο με τα "ασημένια βέλη" να διεκδικεί το πρωτάθλημα, θα μείνουν με την όρεξη. Όπως και εκείνοι που θα ήθελαν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Χάμιλτον προβάρει για τον 4ο τίτλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ