ΣΠΟΡ

FIFA: ο Φαν Μπάστεν αποκάλυψε δομικές αλλαγές στους κανονισμούς

FIFA: ο Φαν Μπάστεν αποκάλυψε δομικές αλλαγές στους κανονισμούς
Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, σύμβουλος της FIFA Reuters / Arnd Wiegmann

Η αύξηση των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μόνον η αρχή για την FIFA. Όπως αποκάλυψε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο Τζιάνι Ινφαντίνο και οι συνεργάτες του σκέφτονται δομικές αλλαγές, ακόμη και στους κανονισμούς, με το ποδόσφαιρο να έχει πλέον μια τεείως διαφορετική μορφή από τη σημερινή.

Ο πρώην διεθνής Ολλανδός επιθετικός είναι από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τημ συμβούλων του νέου προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και μιλώντας στην Bild αποκάλυψε τις δομικές αλλαγές, που σκέφτονται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για να κάνουν πιο ελκυστικό το θέαμα. Αλλά και να μειώσουν την πιθανότητα για προσυνεννοημένα αποτελέσματα, ιδιάιτερα μετά την αλλαγή του φορμάτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 με τους ομίλους των 3 ομάδων.

Σύμφωνα λοιπόν με την συνέντευξη του Φαν Μπάστεν :

1. αντί για παράταση, θα υπάρχει κάποιου είδους δοκιμασία (πχ προσπάθεια των επιθετικών απέναντι από τους τερματοφύλακες ξεκινώντας από τα 25 μέτρα, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 8 δευτερόλεπτα. Κάτι ανάλογο χρησιμοποιείται στο χόκεϊ), ώστε να μην κρίνονται στα πέναλτυ.

2. Η βαθμολογία στο ranking της FIFA να παίζει ρόλο στις ισοβαθμίες.

3. Στα τελευταία 10 λεπτά του κάθε αγώνα (από το 80 και μετά) να σταματά το χρονόμετρο (όπως στο μπάσκετ) ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις.

4. Αποβολή με χρόνο, αντί για κίτρινη κάρτα (όπως πχ στο πόλο ή στο χάντμπολ).

5. Τροποποίηση του κανονισμού του οφσάιντ, αλλά όχι οριστική κατάργησή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ