ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: τον γιο του Τζον Στόκτον φέρνει ο Απόλλωνας Πατρών

Α1 μπάσκετ: τον γιο του Τζον Στόκτον φέρνει ο Απόλλωνας Πατρών
Ο γιος του Τζον Στόκτον (αρ.), Μάικλ στην Ελλάδα για τον Απόλλωνα Πάτρας Getty Images / Jim Rogash

Ο Απόλλωνας Πάτρας θα στηρίξει την προσπάθειά του για παραμονή στην Α1 μπάσκετ σε έναν παίκτη με ένα όνομα θρύλο: τον Μάικλ Στόκτον, γιο του κορυφαίου λευκού γκαρντ στην ιστορία του NBA, Τζον Στόκτον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ομάδα της Πάτρας έχει έρθει σε συμφωνία μαζί του.

Ο 28χρονος Μάικλ είναι ο δεύτερος από τους 4 γιους του Τζον Στόκτον (ο Χιούστον έπαιξε football, ο Ντέιβιντ παίζει επίσης μπάσκετ και ο Σάμιουελ), ενώ έχει και δύο αδελφές (την Λϊντσεϊ και την Λόρα, που επίσης παίζουν μπάκσετ) και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο βαρύ όνομα που κουβαλά στα παρκέ του μπάσκετ). Είναι και αυτός πόιντ γκαρντ, όπως ο πατέρας του και πέρυσι αγωνιζόταν στην D-League με τη φανέλα της θυγατρικής ομάδας των Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Canton Charge.

Εφέτος ξεκίνησε στην VTB League με την Άβτοντορ, ενώ από το 2011 έως το 2015 ήταν στην Γερμανία με την Καρλσρούη και την Λούντβιγκσμπουργκ και έρχεται να βοηθήσει τον Απόλλωνα να μείνει στην κατηγορία. Ωστόσο η καταλυτική σύγκριση, που κάνουν όλοι με τον πατέρα του, δεν του έχει επιτρέψει να κάνει την μεγάλη καριέρα (όπως και ο αδελφός του Ντέιβιντς, που πέρασε από το Σακραμέντο στο NBA, την Τσεντεβίτα στην Ευρώπη και τώρα είναι στη Νέα Ζηλανδία), για αυτό και αναζητά ομάδες μακριά από τον μαγικό κόσμο του NBA.

John Stockton


(Ο Τζον Στόκτον με την φανέλα των Τζαζ - Πηγή: Getty Images / Brian Bahr)

Ο Τζον Στόκτον έπαιξε στους Γιούτα Τζαζ (και μόνον) από το 1984 μέχρι το 2003, συνθέτοντας το μαγικό δίδυμο με τον Καρλ Μαλόουν και θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος λευκός πόιντ γκαρντ (και ένας από τους καλύτερους συνολικά), που έβγαλε το Αμερικανικό μπάσκετ. Ήταν 10 φορές All Star και είχε βγει δύο σεζόν μέλος της κορυφαίας πεντάδας του ΝΒΑ (1994, 1995). Επίσης, με την εθνική των ΗΠΑ ο Στόκτον έχει πάρει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια σε Βαρκελώνη (1992) και Ατλάντα (1996). Όποτε του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Montana State University, παρακολουθεί τους γιους του και δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ