ΣΠΟΡ

Super League: οι μετεγγραφές των ομάδων το χειμώνα

Super League: οι μετεγγραφές των ομάδων το χειμώνα
Το μετεγγραφικό παζάρι της Super League ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Λίγο πριν τις 00.00 επισημοποιήθηκε η μετακίνηση του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς από τον Ολυμπιακό στην Κρίσταλ Πάλας για 3,5 χρόνια, στην πιο σημαντική μετακίνηση το χειμώνα σε σχέση με το πρωτάθλημα της Super League. Dείτε συνοπτικά το πάρε-δώσε των Ελληνικών ομάδων στην χειμερινή μετεγγραφική περίοδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η μετακίνηση του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας, έναντι 16 εκατ. € (14,5 + bonus σύμφωνα με τις πληροφορίες) είναι η κορυφαία μετακίνηση της χειμερινής περιόδου σε σχέση με την Super League. Η επίσημη ανακοίνωση από την Πάλας έγινε λεπτά μετά τη σπουδαία νίκη της για την σωτηρία επί της Μπόρνμουθ με 2-0 (ώρα Ελ. 23.45) και οι αποδοχές του πρώην αρχηγού του Ολυμπιακού θα αγγίξουν τα 2 εκατ.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να καλύψει το κενό του Σέρβου εκ των έσω, αλλά κινήθηκε σε άλλες θέσεις. Ο Ανσαριφάρντ ήταν το όνομα που κυριάρχησε από την εσωτερική αγορά και τελικά κατέληξε στον Ολυμπιακό.

4029200


(Ξεκίνημα με γκολ για τον Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Αλί Σισοκό άφησε την Αγγλία και την Άστον Βίλα (δανεικός) για το αριστερό άκρο των ερυθρόλευκων, ενώ ο διεθνής με το Εκουαδόρ δεξιός μπακ της Γουότφορντ Χουάλ Κάρλος Παρέδες, θα αντικαταστήσει (δανεικός) τον Ομάρ Ελ Αμπντελαουί, που ακολούθησε (δανεικός) τον Μάρκο Σίλβα στην Χαλ.

Σιόβας (Λεγκανιές), Πάρντο (Ναντ), Βούρος (Λεβαδειακός), Ζντιέλαρ (Μαγιόρκα), Τσιμίκας (Έσμπιεργκ) ελευθέρωσαν χώρο στο ρόστερ των ερυθρόλευκων φεύγοντας αρχικά δανεικοί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι «πράσινοι» μοιάζουν να είναι οι πιο αποδυναμωμένοι από τους «μεγάλους» αυτό τον χειμώνα, καθώς το πρότζεκτ με τον Στραματσιόνι εγκαταλείφθηκε, οι περισσότερες από τις επιλογές του Ιταλού αποτελούν παρελθόν και η διοίκηση του Παναθηναϊκού αναζητά πλέον «λαχεία».

https://www.instagram.com/p/p

Ο Κουρμπέλης, που αγόρασε το «τριφύλλι» από τον Αστέρα Τρ. είναι η πιο σημαντική ενίσχυση, ενώ ο Κλωναρίδης επιστρέφει δανεικός, ελπίζοντας να έχει καλύτερη τύχη με τον Ουζουνίδη. Η βασική αποχώρηση ήταν αυτή του Ιμπάρμπο, καθώς «ελάφρωσε» το ταμείο του πάνω από 1 εκατ. Σάμπα και Λεντέσμε «χώρισαν» σαν φίλοι, ενώ σήριαλ έγινε και ο δανεισμός του Γουακάσο στη Γρανάδα (ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 23.00 από την ΠΑΕ), με τον Αφρικανό να ζητά να φύγει όντας στο Κόπα Άφρικα.

ΑΕΚ

Ο Λέσκοτ είχε φύγει νωρίς και η ΑΕΚ συνέχισε την επιλογή της ενίσχυσής της μόνον με ελεύθερους παίκτες, δίνοντας πάντως βάθος στο ρόστερ της. Ο Αργεντινός επιθετικός της Λας Πάλμας Σέρχιο Αραούχο, αν και δανεικός, είναι η σημαντικότερη μετακίνηση, καθώς και ο παίκτης βλέπει τον Δικέφαλο ως την ευκαιρία του για να επανέλθει (πήρε μάλιστα την φανέλα με το 11).

Ο Βόσνιος στόπερ Βράνιες και ο Σουηδός χαφ Αϊντάρεβιτς ήδη έχουν πάρει χρόνο στις βασικές επιλογές, ενώ ο Βραζιλιάνος Βινίσιους ήρθε από τη Λάτσιο για να αποτελέσει τον 2ο πόλο στην θέση του αριστερού μπακ, μαζί με τον Ντιντάκ (ο Ουρουγουανός Ντίαζ δεν έπεισε). Ο Μεληκιώτης αποκτήθηκε από την Βέροια και άφησε ήδη υποσχέσεις για το μέλλον. Ζόριτς και Πλατέλλας (Ατρόμητος) έμειναν ελεύθεροι, ενώ ο Τζανετόπουλος πήγε δανεικός μέχρι το καλοκαίρι στον Ηρακλή για να «γράψει» συμμετοχές.

ΠΑΟΚ

Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ ήταν για πολλούς ο πολυτιμότερος ξένος του πρώτου γύρου στη Super League, όμως οι «σειρήνες» από την Τουρκία και την Γαλατά τον κάλεσαν και πλέον είναι κάτοικος Πόλης με 3.5 εκατ. στα ταμεία του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος όμως κινήθηκε δυναμικά, δίνοντας το μεγαλύτερο ποσό σε αυτή την περίοδο, 1,9 εκατ. € στην Λέγκια Βαρσοβίας για να αποκτήσει τον Ελβετό σέντερ φορ Πρίγιοβιτς.

4029810


(Ο Πρίγιοβιτς η πιο ακριβή αγορά του χειμώνα στην Super League - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Επίσης έδωσε περίπου 1,3 εκατ. € για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Πέδρο Ενρίκε από τη Ρεν, ενώ από την εσωτερική αγορά συμφώνησε με τον Παναιτωλικό για τον Αιγύπτιο Αμρ Γουάρντα. Ο Λάμπρου από τον Ηρακλή ήρθε σαν επένδυση για το μέλλον και κατέληξε δανεικός για 1μιση χρόνο στον Πανιώνιο.

Έφυγαν όμως και πάνω από 10 παίκτες, ελεύθεροι ή δανεικοί. Τα πιο «βαριά ονόματα» ήταν αυτά, που δεν υπολόγιζε ο Βλάνταν Ίβιτς: Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Τζιόλης (Χαρτς), Σκόνδρας, Κοροβέσης (ΠΑΣ Γιάννινα δανεικός).

Οι υπόλοιπες ομάδες

Όλοι οι υπόλοιποι βέβαια κινήθηκαν «μνημονιακά» στο παζάρι, είτε με ελεύθερους, είτε με δανεικούς παίκτες. Πανιώνιος και Ξάνθη που είναι στην 2η θέση πήραν παίκτες για να διατηρηθούν σε τροχιά play off, ενώ ο ΠΑΣ έμεινε ο ίδιος (γύρισε μόνον ο Κοροβέσης).

Ο Ατρόμητος με Παντελιάδη (αρ.μπακ), Κυριακίδη (δ.μπακ) και Πλατέλλα πόνταρε στο Ελληνικό στοιχείο μαζί με το Νιγηριανό φορ Ντάουντα, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τρεις 11αδάτους παίκτες εκεί που πόναγε (τους στόπερ Σελίν, Γκαϊντούτσικ και τον φορ Μανιά) επιδιώκοντας να ανεβεί στην βαθμολογία, όπως και ο Πλατανιάς με τον φορ Σίγκνιεβιτς.

Τέλος στην κάτω πλευρά του πίνακα ο Παναιτωλικός μοιάζει αποδυναμωμένος, η Κέρκυρα ενίσχυσε τα χαφ με τον Κεϊτά, η Βέροια (6 παίκτες) και η ΑΕΛ (9 παίκτες) άλλαξαν πολύ το ρόστερ, ο Λεβαδειακός με δανεικούς από τον Ολυμπιακό τους Βούρο και Λάτσι θα έχει δύσκολο έργο ενώ ο Ηρακλής με αρκετούς δανεικούς θα προσπαθήσει να «σώσει την παρτίδα».

Τα γραφεία της ΕΠΟ έκλεισαν στις 20.00 για τις μετεγγραφές, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είναι μέχρι τα μεσάνυχτα. Υπάρχει πλέον το «παράθυρο» με τους ελεύθερους παίκτες μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ