ΣΠΟΡ

Europa League: στην Τουρκία θα κριθεί η πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Europa League: στην Τουρκία θα κριθεί η πρόκριση για τον Ολυμπιακό
Στην ρεβάνς θα κριθεί η πρόκριση για Ολυμπιακό και Οσμανλίσπορ EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Στην Τουρκία και τη ρεβάνς της 23ης Φεβρουαρίου (18.00) θα κριθεί η πρόκριση από τους 32 του Europa League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Οσμανλίσπορ μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Τουρκική ομάδα, που ήρθε με μοναδικό στόχο να μην δεχθεί γκολ, αλλά στις λίγες ευκαιρίες που έκανε, τον σταμάτησε ο εντυπωσιακός τερματοφύλακας Καρσεμάρσκας. Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν με 10 παίκτες το ματς λόγω αποβολής του Βιάνα.

Σε ένα πολύ μέτριο πρώτο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, δίχως όμως να μπορεί να πιέσει ιδιαίτερα την εστία της Τουρκικής ομάδας, ενώ και η Οσμανλίσπορ είχε το μυαλό της στο να μην δεχθεί γκολ και να χτυπήσει μόνον σε κάποια αντεπίθεση (στο 20 ο Μπιφουμά ήταν λίγο πιο πίσω στην παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, μόνος με τον Λεάλι).

4051421


(Μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κερκίδα παρά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

4051420


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Μόνο στο τελευταίο 5λεπτο είχαμε δράση με τον Ολυμπιακό πρώτο να χάνει δύο ευκαιρίες: στο 41 με τον Μποτία μετά από κόρνερ να σουτάρει στην κλειστή γωνία και στο 43 με τον Καρντόζο από το ημικύκλιο της περιοχής, και τις δύο φορές όμως ο Λιθουανός γκολκίπερ Καρσεμάρσκας αντέδρασε εξαιρετικά.

4051526


(Πρωταγωνιστής ο Μποτία και στις δύο περιοχές στο φινάλε του ημιχρόνου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Και η Οσμανλίσπορ όμως άγγιξε το γκολ σε μία από τις αντεπιθέσεις της στο 44, με τον Εντιαγέ να βρίσκεται μόνος και δεξιά στην γωνία της μικρής περιοχής, αλλά του σουτ του να προλαβαίνει με προβολή ο Μποτία.

Ο Ολυμπιακός βγήκε με ορμή από τα αποδυτήρια, αλλά έπεσε πάλι επάνω στον εκπληκτικό Λιθουανό τερματοφύλακα, που σταμάτησε και πάλι εντυπωσιακά στο 55 και στο 57 σουτ του Σεμπά και του Μαρτίνς έξω από την περιοχή (το 2ο με απίθανη εκτίναξη στο παραθυράκι της εστίας του).

4051639


(Πρωταγωνιστής της Οσμανλίσπορ ο Λιθουανός τερματοφύλακας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η πίεση σιγά σιγά εκτονώθηκε και επανήλθε η εικόνα της κατοχής μπάλας δίχως ευκαιρίες. Στο 74 ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες σε μια αψυχολόγητη ενέργεια του Βιάνα, που ενώ είχε κάνει φάουλ στον Προχάσκα με επικίνδυνη προβολή, επιστρέφοντας έμπλεξε στα πόδια του Τσέχου και έκανε κίνηση να τον κλωτσήσει.

4051686


(Ο Βιάνα (κέντρο) αποβάλλεται - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η Οσμανλίσπορ δεν ρίσκαρε ούτε με παίκτη παραπάνω για να σκοράρει ποντάροντας στην ισχυρή έδρα της (δεν έχει χάσει από καμμία ομάδα στην διοργάνωση και μόνον η Βιγιαρεάλ της έχει βάλει γκολ) και τη ρεβάνς.

Τα παιχνίδια των 20.00

Κράσνονταρ-Φενέρ 1-0
ΑΖ-Λυόν 1-4
Γκλάντμπαχ-Φιορεντίνα 0-1
Ροστόφ-Σπάρτα Πρ. 4-0
Γάνδη-Τότεναμ 1-0
Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ 0-0
Θέλτα-Σαχτάρ 0-1
Λουντογκόρετς-Κοπεγχάγη 1-2
Άστρα-Γκενκ 2-2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ