ΣΠΟΡ

Europa League: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι ο ΠΑΟΚ

Europa League: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι ο ΠΑΟΚ
Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ στους 32 του Europa League EUROKINISSI / MOTION TEAM

Για 4η φορά ο ΠΑΟΚ θα αποχαιρετήσει το Europa League στην φάση των 32, αλλά με μια εξαιρετική εμφάνιση στο Γκλεζενκίρχεν και ισοπαλία 1-1 (όπως και στο προηγούμενο ματς). Αν δεν υπήρχε το 0-3 του πρώτου αγώνα ο Δικέφαλος έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει το εισιτήριο. Αύριο ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει στην Άγκυρα την πρόκριση απέναντι στην Οσμανλίσπορ.

Οι παίκτες του Ίβιτς μπήκαν με επιθετική νοοτροπία, πιέζοντας ψηλά την Σάλκε για να σκοράρουν πρώτοι, αλλά σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Μυστακίδης (έπαιξε αριστερό μπακ χαφ στο 3-5-2) καθυστέρησε να καλύψει τον Σεμπφ, που πρόλαβε να πλασάρει τον Γλύκο για το 0-1 στο 23.

4057953


(Ο Σεμπφ πλασάρει τον Γλύκο για το 1-0 της Σάλκε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε η ισοφάριση για τον Δικέφαλο με σέντρα του Μυστακίδη και προβολή του Κουλούρη στην μικρή περιοχή, με την μπάλα να χτυπά και στα πόδια του Νάσταζιτς καταλήγοντας στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 39 ο Κουλούρης πέτυχε και 2ο γκολ σε ωραία κάθετη του Ουάρντα, όμως ο σκόρερ ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Σάλκε και σωστά υποδείχθηκε οφσάιντ.

4057959


(Ο Κουλούρης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Δικέφαλος ζήτησε 2 πέναλτυ στα πρώτα 45 λεπτά, σε επαφή του Μυστακίδη με τον Χέβεντες ακριβώς πριν το 1-0 (ο διαιτητής Λούκα Μπάντι θεώρησε ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ πήγε πάνω στο πόδι του Γερμανού αμυντικού), αλλά και σε ένα κράτημα στον Κάμπος, που έμπαινε στην περιοχή.

4058101


(Η επίμαχη φάση του Μυστακίδη με τον Χέβεντες - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ούτε στο β ημίχρονο εγκατέλειψε την προσπάθεια ο ΠΑΟΚ με αρκετές τελικές στην εστία του Φέρμαν, την ώρα που η Σάλκε είχε λιγότερες προσπάθειες, καθώς οι «βασιλικοί μπλε» περισσότερο κυκλοφορούσαν την μπάλα στο πρέσινγκ των παικτών του Ίβιτς.

4058135


(Προσπάθεια του Ενρίκε στο β ημίχρονο - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Μόνο λίγο πριν το τέλος του αγώνα από κόντρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, χρειάστηκε η παρέμβαση του νεαρού Πούγγουρα να διώξει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή και στις καθυστερήσεις να βάλει προβολή σε σουτ του Κέρερ, για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

Το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε το εισιτήριο για τους 16 στην Σάλκε, αλλά και ο ΠΑΟΚ μπορεί να φεύγει ικανοποιημένος από την εμφάνιση μπροστά σε 4 χιλιάδες περίπου φίλους του και να σκεφτεί τα λάθη του στον αγώνα της Τούμπας, που του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

4058049


("Καυτή εξέδρα" έφτιαξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Στα άλλα ματς που έγιναν σήμερα η Γιουνάιτεντ με το 3-0 του πρώτου αγώνα πέρασε εύκολα στους 16, ενώ η Κράσνονταρ έβαλε γρήγορα το εκτός έδρας γκολ που ήθελε, ώστε η Φενέρ να κυνηγά 3 γκολ, κάτι που δεν πέτυχε μέχρι τέλους, με την Ρωσική ομάδα να περνά στους 16.

EUROPA LEAGUE - φάση των 32 (β αγώνες)

Σεντ Ετιέν-Μάντσεστερ Γ. 0-1 (17 Μιχτιαριάν) (0-3 α αγώνας)
Φενέρ-Κράσνονταρ 1-1 (41 Σόουζα / 7 Σμολόφ) (0-1)
Σάλκε-ΠΑΟΚ 1-1 (23 Σεμπφ / 25 αυτ. Νάσταζιτς) (3-0)

Για την πρόκριση στην Άγκυρα ο Ολυμπιακός

Αύριο στις 18.00 (Cosmote Sport) ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να σκοράρει στην Άγκυρα και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση επί της Οσμανλίσπορ μετά το 0-0 της περασμένης Πέμπτης.

4057804


(Ανδρούτσος (αρ) και Μπέντο (κ) στη Συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στην Τουρκία δεν ταξίδεψε ο Ιντέγιε Μπράουν για τον οποίο ο Πάουλο Μπέντο επιβεβαίωσε ότι το ματς με την ΑΕΚ ήταν ο τελευταίος του αγώνας με τον Ολυμπιακό (αναμένεται η οριστικοποίηση της μετακίνησής του στην Κίνα) και πλέον αναζητείται ο παίκτης (Καρντόζο, Ανσαρριφάρντ και Ανδρούτσος οι υποψήφιοι) που θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πορτογάλος τεχνικός πάντως δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ενώ οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα (που δεν είναι σε καλή κατάσταση με "καμμένο χλοοτάπητα").

4057654


(Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Τόνισε πάντως ότι ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει το "χρυσό" εκτός έδρας γκολ σε ένα ματς, που δεν περιμένει να έχει διαφορετική εικόνα από το 90λεπτο στο Καραϊσκάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ