ΣΠΟΡ

Basket Champions League: έπαιξε με την φωτιά αλλά πέρασε ο Άρης

Basket Champions League: έπαιξε με την φωτιά αλλά πέρασε ο Άρης
Και ο Άρης στους 16 του Basket Champions League EUROKINISSI / MOTION TEAM

Ο Άρης έχασε στην Γαλλία από την Στρασμπούρ με 81-70 αλλά προκρίθηκε στους «16» του Basket Champions League (όπου θα αντιμετωπίσει την επίσης Γαλλική Βιλερμπαν) με το +19 του πρώτου αγώνα.

Ο Άρης ήταν προβληματικός για τρεις περιόδους με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη στο πρώτο ημίχρονο να μοιάζουν εφησυχασμένοι από το 71-52 στο Nick Galis Hall και να επιτρέπουν στην Στρασμπούρ να φτάνει σε διψήφια διαφορά και να πιστεύει στην ανατροπή.

Το γ δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τον Άρη που βρέθηκε στο -20 (61-41) με το φάσμα του αποκλεισμού και μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο στα ίσια με την Στρασμούργκ, που είχε ισοφαρίσει το σκορ του α αγώνα.

Παρότι έπαιξαν με την φωτιά οι «κίτρινοι» βρήκαν τις άμυνες που ήθελαν, μάζεψαν λίγο την διαφορά και τελικά έχασαν με 11 πόντους, που είναι μια «ήττα-γλυκιά». Χρειάζονται όμως πολύ καλύτερη εικόνα απέναντι στην σαφώς πιο ποιοτική Βιλερμπάν στους 16 (1/3 Θεσσαλονίκη και 7/3 Γαλλία).

Κορυφαίος του Άρη με καθοριστικά τρίποντα όταν η διαφορά πήγε στους 22, ο Ζάρας με 19 πόντους. 14 είχε ο Κάμινγκς και 11 ο Γιάνκοβιτς.

Τα 10λεπτα: 19-11, 39-28, 63-44, 81-70

(Δείτε εδώ όλα τα στατιστικά)

Στους 16 έτσι θα υπάρχουν και οι τρεις Ελληνικές ομάδες αφού η ΑΕΚ θα παίξει με τη Μονακό και ο ΠΑΟΚ με την Τενερίφη.

Διαβάστε σχετικά

Basket Champions League: σε ματς θρίλερ ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο Βελιγράδι

Champions League Basket: η ΑΕΚ απέκλεισε τη Γιουβέντους Ουτένας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ