ΣΠΟΡ

Το συγκλονιστικό αντίο του Κλαούντιο Ρανιέρι στους οπαδούς της Λέστερ

Το συγκλονιστικό αντίο του Κλαούντιο Ρανιέρι στους οπαδούς της Λέστερ
Το συγκλονιστικό αντίο του Ρανιέρι στους οπαδούς της Λέστερ Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic

Η απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι από την Λέστερ προκάλεσε σοκ στον κόσμο του ποδοδσφαίρου. Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος και οι κορυφαίοι προπονητές του κόσμου στάθηκαν στο πλευρό του. Η επίσημη ανακοίνωση του Ρανιέρι όμως προς τον κόσμο της Λέστερ ήταν ακόμη πιο συγκλονιστική.

"Το όνειρο μου πέθανε. Μετά την ευφορία της προηγούμενης σεζόν κατά την οποία αναδειχθήκαμε πρωταθλητές, ο,τι ονειρεύτηκα ήταν να μείνω στη Λέστερ. Δυστυχώς δεν ήταν γραφτό" ήταν οι πρώτες λέξεις της επίσημης ανακοίνωσης του Κλαούντιο Ρανιέρι προς τον Τύπο και τους οπαδούς, που είναι σε αναβρασμό.

2017 02 23T200447Z 130881887 MT1ACI14756268 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND CHE LEI


(Ο Ρανιέρι κατευθύνεται για την απονομή του τίτλου στην Λέστερ - Πηγή: Reuters / Eddie Keogh Livepic)

Λίγες ώρες μόνον μετά το σοκ της απόλυσης, ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε αυτό τον τρόπο για να αποχαιρετήσει τον κόσμο της Λέστερ. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου, Ροζάνα, και όλη την οικογένειά μου για την αμέριστη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Λέστερ. Τα "ευχαριστώ" μου πηγαίνουν στον Πάολο και τον Αντρέα, οι οποίοι με συνόδευσαν σε αυτό το πανέμορφο ταξίδι. Στον Στιβ Κάτνερ και τον Φράνκο Γκρανέλο για την ευκαιρία που μου έδωσαν να γίνω πρωταθλητής. Περισσότερο, πρέπει να ευχαριστήσω τη Λέστερ. Ευχαριστώ όλους τους δημοσιογράφους και τα media που ήρθαν μαζί μας και κατέγραψαν την μεγαλύτερη ιστορία στο ποδόσφαιρο. Τα εγκάρδια ευχαριστώ μου σε όλους στην ομάδα, σε όλους τους παίκτες, το σταφ, σε καθέναν που ήταν εκεί και αποτέλεσε μέρος αυτών που επιτύχαμε.

Αλλά, περισσότερο στους οπαδούς. Με βάλατε στις καρδιές σας από την πρώτη ημέρα και με αγαπήσατε. Σας αγαπώ, επίσης. Κανείς δεν μπορεί να πάρει μακριά αυτό που μαζί κατορθώσαμε και ελπίζω να το σκέφτεστε και να χαμογελάτε κάθε ημέρα, όπως θα κάνω και εγώ. Ήταν μια στιγμή ευτυχίας, την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν χαρά και τιμή να είμαι πρωταθλητής μαζί σας" ήταν η κατάληξη της συγκλονιστικής επιστολής του Ρανιέρι, που δόθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί και σήμερα αναβρασμός. Ο Ταϊλανδός μεγιστάνας ιδιοκτήτης Vichai Srivaddhanaprabha επίμονα ζητά από τους φιλάθλους να στηρίξουν την απόφαση του συλλόγου, ενώ αναζητά τον αντικαταστάτη του. Ήδη έχουν εμφανιστεί στον Τύπο και τα πρώτα σενάρια συνομωσίας με τον βοηθό του Γκερκ Σέκσπιρ να αναγκάζεται να απολογείται, ότι δεν είχε καμμία συμμετοχή στην απόφαση, όπως τον "κατηγορούν" λόγω της προηγούμενης συνεργασίας του με τον πρώην προπονητή της Λέστερ Νάιτζελ Πίρσον. Αυτόν δηλαδή που έσωσε την ομάδα τη σεζόν 2014-15, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Ρανιέρι και τώρα εμφανίζεται ως πιθανος διαδόχος του...

(Μπλουζάκι με τα αρχικά του Κλαούντιο Ρανιέρι φόρεσε ο Ζοσέ Μουρίνιο στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Γιουνάιτεντ, για να στηρίξει τον Ιταλό τεχνικό)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ