ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός:Τσόρι εναντίον Μπέντο

Ολυμπιακός:Τσόρι εναντίον Μπέντο
Δημόσια "επίθεση" του Τσόρι Ντομίνγκεζ στον Πάουλο Μπέντο EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 και η τοποθέτηση του Πάουλο Μπέντο στη Συνέντευξη Τύπου για τους πάικτες που παραχωρήθηκαν στην μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έφεραν την αντίδραση του Τσόρι Ντομίνγκεζ, που τοποθετήθηκε δημόσια ως αρχηγός του Ολυμπιακού.

Με ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Τσόρι Ντομίνγκεζ κατηγόρησε δημόσια τον προπονητή του για την εικόνα της ομάδας και τις τοποθετήσεις του μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα των ερυθρόλευκων.

«Ως αρχηγός αυτής της ομάδας δέχθηκα με τεράστια έκπληξη τις δηλώσεις του προπονητή μας μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έχουμε πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές και μεγάλη προσωπικότητα και ομολογώ ότι ήλπιζα ότι θα μας κρατούσε όλους ενωμένους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως έκανε την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είναι καιρός να γίνει ανάληψη ευθυνών για το πόσο κακή είναι η ομάδα μας, να κοιτάξουμε τα εσωτερικά και να μην κατηγορούμε τους άλλους. Δεν μπορούμε να βάλουμε το "εγώ" πάνω από το καλό της ομάδας, όπως έχει γίνει αρκετές φορές φέτος.

Πρέπει να καταλάβουμε την ιστορία αυτού του συλλόγου και να την υπερασπιστούμε. Προσωπικά, αισθάνομαι εδώ και καιρό πολύ πληγωμένος από αυτή τη συμπεριφορά, αλλά πίστευα ότι με πολλή δουλειά και με υπομονή τα πράγματα θα βελτιωνόντουσαν, αλλά δεν έγινε έτσι. Αγαπάω αυτόν τον σύλλογο, και πρέπει να παραδεχθώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει πολλά καλύτερα πράγματα».

"Αποδυναμώθηκε ο Ολυμπιακός με τις πωλήσεις"

Η τοποθέτηση του Πάουλο Μπέντο μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ήδη είχε δημιουργήσει αντιδράσεις στην ομάδα, αλλά και στις τάξεις των φιλάθλων.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα για το αρνητικό ρεκόρ, είναι κάτι που δεν μας αρέσει και δεν θέλαμε να συμβεί. Δεν έχει σημασία αν έχει καιρό να γίνει αυτό, αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν είναι καλή για εμάς. Όπως στο πρώτο γύρο κερδίσαμε τα τρία ντέρμπι, έτσι και τώρα βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να έχουμε τρία άσχημα αποτελέσματα. Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μια αθλητική σεζόν.

4068750


(Ο Πάουλο Μπέντο στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Είναι γεγονός (σ.σ. για τις πωλήσεις) που το έχουμε σχολιάσει όταν συνέβαινε. Όταν μια ομάδα χάνει σημαντικούς παίκτες, σταματάει να είναι ίδια ομάδα. Ήμασταν άλλη ομάδα μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου και τώρα είμαστε άλλη ομάδα. Οποιοσδήποτε οργανισμός χάνει δυο βασικά στελέχη, γίνεται πιο αδύναμος. Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία, είναι μια πραγματικότητα πρέπει να βρούμε λύσεις για να προχωρήσουμε.

Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Βρισκόμαστε εντός τριών στόχων, έχουμε περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έχουμε φέρει καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη και είμαστε μέσα στον στόχο, ενώ στο Πρωτάθλημα θα δούμε αύριο πόσους βαθμούς θα είμαστε μπροστά. Θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι και να σκεφτόμαστε ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας» ήταν η αρχική δήλωση του Πορτογάλου τεχνικού, που επανέλαβε άλλες δύο φορές το θέμα με τις πωλήσεις των παικτών, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε.

4068983


("Θέμα Μπέντο" έβαλε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της διοίκησης του Ολυμπιακού, εφόσον υπάρξει, καθώς την Πέμπτη είναι ο πρώτος αγώνας με την Μπεσίκτας για τους 16 του Europa League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ