ΣΠΟΡ

Τα 92α γενέθλια του Ολυμπιακού (pic&vid)

Τα 92α γενέθλια του Ολυμπιακού (pic&vid)
92 χρόνια ζωής συμπληρώνει ο Ολυμπιακός EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

92 χρόνιας ζωής συμπληρώνει την Παρασκευή ο Ολυμπιακός, που ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925 από το όνειρο λίγων ονειροπόλων φιλάθλων στον Πειραιά.

To όνειρο του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Νότη Καμπέρου ή "τρελο-Καμπέρου", όπως τον αποκαλούσαν αργότερα, που μοιράστηκαν αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες και απλοί Πειραιώτες: η οικογένεια των Ανδριανόπουλων (τα 5 αδέλφια, μέλη και της 11άδας), που έχει στην ιδιοκτησία της ένα εμπορικό οίκο, ο βιομήχανος Μιχαήλ Μανούσκος, ο διευθυντής του Ταχυδρομείου Σταύρος Μαραγκουδάκης, ο έμπορος Νίκος Ανδρόνικος, ο αξιωματικός του Στρατού Δημήτριος Σκλιάς, ο δικηγόρος Νικόλαος Ζαχαρίας, ο συμβολαιογράφος Αθανάσιος Μέρμηγκας, ο χρηματομεσίτης Ιωάννης Κεκκές.

2850190


(Η οικογένεια των Ανδριανόπουλων - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

(Δείτε τις στιγμές Μαρτίου και την ίδρυση του Ολυμπιακού, όπως τις έχει επιλέξει η ΠΑΕ)

(Πηγή You Tube / ΠΑΕ Ολυμπιακός)

Όλοι αυτοί δημιούργησαν ένα αθλητικό σωματείο, για να αμφισβητήσουν άμεσα την κυριαρχία του Πειραϊκού Συνδέσμου, παλιού σωματείου του Πειραιά, με πολύμορφη δραστηριότητα (λογοτεχνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, αθλητική).

2546596


(Η φανέλα της σεζόν 2016-17 έξω από το Καραϊσκάκης - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

(Δείτε τις εκδηλώσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο λιμάνι για τα 90 χρόνια του συλλόγου)

(Πηγή You Tube / ΠΑΕ Ολυμπιακός)

Ο Νότης Καμπέρος ήταν ο «νονός» του Ολυμπιακού (μαθαίνοντας μέσω του Μανούσκου (που σπούδαζε στην Βιέννη) και της Αυστριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αν υπάρχει πρόβλημα με τη ΔΟΕ. Ο Γιάννης Ανδριανόπουλος διάλεξε τα χρώματα, κόκκινο και άσπρο, που τα είχε δει στο Κέμπριτζ στην Αγγλία.

3536279


(Η φανέλα αφιερωμένη στον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία (δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός το 2013 για τα 88α γενέθλια της ομάδας).

(Πηγή You Tube / ΠΑΕ Ολυμπιακός)

(Δείτε εδώ όλη την ιστορία του Ολυμπιακού και φωτογραφίες εποχής στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ)

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

"O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συμπληρώνει 92 χρόνια θρυλικής ιστορίας και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κοιτάζει με υπερηφάνεια την ερυθρόλευκη να κυματίζει στον πιο ψηλό ιστό.

Τα ιδανικά που στέριωσαν το Θρύλο, το πάθος, η αγνότητα που του έδωσαν τα χρώματα του, η θάλασσα που του έδωσε το χαρακτήρα του, οι θρύλοι των γηπέδων που φόρεσαν τα ιερά του χρώματα, έφτιαξαν την πιο αξεπέραστη αθλητική ιστορία και έκαναν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ συνώνυμο της δύναμης και της νίκης.

Με καθημερινό αγώνα και πίστη συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το μεγαλείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, για να κάνουμε υπερήφανη την Ελλάδα και τη μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ