ΣΠΟΡ

Ο Τάκης Λεμονής αναλαμβάνει τη τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού

Ο Τάκης Λεμονής αναλαμβάνει τη τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού
Επιστρέφει στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES

Στον Τάκη Λεμονή στράφηκε τελικά ο Ολυμπιακός και θα είναι ο τεχνικός που θα αναλάβει να ολοκληρώσει τη χρονιά στους ερυθρόλευκους, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Πάουλο Μπέντο και την ενδιάμεση κατάσταση με τον Βασίλη Βούζα, που επιστρέφει στην Κ-20.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από την πλευρά του Ολυμπιακού αναζητήθηκε λύση από το εξωτερικό, που δεν καρποφόρησε (δόθηκε διορία στον Γάλλο Ρεμί Γκαρντ μέχρι τα μεσάνυχτα να απαντήσει αν μπορεί να αναλάβει άμεσα) και οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν τον 57χρονο Έλληνα τεχνικό ως την καλύτερη δυνατή λύση.

3272407


(Για 3η φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

Ο Τάκης Λεμονής θα έχει το δύσκολο έργο να ολοκληρώσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κυρίως να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο νταμπλ, αρχής γενομένης από τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Στην απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού προσμετρήθηκε το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, γνωρίζοντας και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την ομάδα, έχοντας την αποδοχή και μεγάλης μερίδας του κόσμου.

3276679


(Ο Λεμονής πανηγυρίζει αγκαλιά με τον Λεντέσμα και τους Γκαλέτι, Στολτίδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

Είναι η τρίτη φορά, που ο Λεμονής θα κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού: η πρώτη θητεία του ήταν από το 2000 μέχρι το 2002 και η δεύτερη από το 2006 μέχρι το 2008.

2790594


(Ο Τάκης Λεμονής υποδέχεται ως ποδοσφαιριστή το 2001, το νυν σύμβουλο στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κριστιάν Καρεμπέ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

Ως ποδοσφαιριστής έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό 4 πρωταθλήματα (1980, 1981, 1982, 1987) και ένα κύπελλο (1981). Ως προπονητής του Ολυμπιακού έχει επίσης κερδίσει 4 πρωταθλήματα (2001, 2002, 2007, 2008), ένα κύπελλο (2008) και δύο χαμένους τελικούς (2001 με το ΠΑΟΚ – 2-4 και 2002 με την ΑΕΚ – 1-2).

2678915


(Αναστόπουλος, Μητρόπουλος και Λεμονής (δ) με το κύπελλο του πρωταθλήματος του 1983 - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Τάκη Λεμονή, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του προπονητή.

Ο κ. Λεμονής είναι κομμάτι της Ιστορίας του Συλλόγου μας, αφού έχει προσφέρει στον Ολυμπιακός και ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής και έχει καταγράψει τίτλους και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Ο κ. Λεμονής δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα του Ολυμπιακού, πιο έτοιμος και πιο έμπειρος, για να κυνηγήσουμε τον στόχο μας, που είναι βέβαια η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ξέρετε όλοι ότι είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού αλλά τώρα είναι ώρα για σκληρή δουλειά και όχι για λόγια. Θέλουμε τους φιλάθλους μας πιο κοντά από ποτέ, αφού είμαστε μόνοι μας απέναντι σε όλους και δεν περισσεύει κανείς. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο».

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Βασίλης Βούζας επιστρέφει στην Κ-20.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ