ΣΠΟΡ

NCAA: Στα βήματα του Αντετοκούνμπο ο Τάιλερ Ντόρσεϊ παίζει στο Final 4

NCAA: Στα βήματα του Αντετοκούνμπο ο Τάιλερ Ντόρσεϊ παίζει στο Final 4
Πρωταγωνιστής της πρόκρισης στον τελικό του NCAA ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (ν.5) Reuters / Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ προκρίθηκε με το Πανεπιστήμιο του Όργεκον στο Final 4 του NCAA και αναμένεται να προστεθεί στην Ελληνική παροικία του NBA ακολουθώντας τα βήματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ οδήγησε τις "πάπιες" του Όρεγκον σε μια μεγαλειώδη νίκη επί του φημισμένου (και νούμερο 1 στην περιφέρεια) Πανεπιστημίου του Κάνσας με 74-60 στον τελικό της Midwest Regional. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο ηγέτης της ομάδας του με 27 πόντους (3/3 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές) 5 ριμπ., 1 ασ. και 1 κλέψιμο σε 35 λεπτά συμμετοχής!

2017 03 26T023105Z 1575525714 NOCID RTRMADP 3 NCAA BASKETBALL NCAA TOURNAMENT MIDWEST REGIONAL KANSAS VS OREGON


(Ο Ντόρσεϊ (ν.5) παίζει άμυνα στον Τζάκσον του Κεντάκι - Πηγή: Reuters / Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports)

Αυτό ήταν το 7ο συνεχόμενο παιχνίδι του Ντόρσεϊ που ξεπερνά τους 20 πόντους σε μια αναμέτρηση και δίκαια είναι ο παίκτης του μήνα για το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στην March Madness.

Οι "Ducks" έγραψαν ιστορία καθώς κάτάφεραν να προκριθούν σε Final 4 του NCAA μετά από 78 χρόνια: το 1939 μάλιστα είχαν κερδίσει και τον μοναδικό τίτλο της ιστορίας τους νικώντας το Οχάιο. Η αισιοδοξία είναι στα ύψη, όμως στον ημιτελικό θα έχουν δύσκολο έργο: θα αντιμετωπίσουν στον 2ο ημιτελικό το νικητή του ζευγαριού της South Regional Νορθ Καρολάινα-Κεντάκι. Και τα δύο μαζί Πανεπιστήμια έχουν 13 τίτλους (8 το Κεντάκι και 5 το Καρολάινα) με τους Tar Heels στους οποίους έπαιξε ο Μάικλ Τζόρνταν να είναι οι περυσινοί φιναλίστ (έχασαν από το Βιλανόβα).

2017 03 26T031346Z 1770214439 NOCID RTRMADP 3 NCAA BASKETBALL NCAA TOURNAMENT MIDWEST REGIONAL KANSAS VS OREGON


(Έξαλλα πανηγύρια γαι τον κόουτς Ντάνα Άλτμαν και τις πάπιες του Όρεγκον για την πρόκριση στο Final 4 του NCAA - Πηγή: Reuters / Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports)

Στον 2ο ημιτελικό το Γκονζάγκα από την West Regional θα αναμένει το νικητή της East Regional ανάμεσα στο Σάουθ Καρολάινα και την Φλόριντα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πάντως ήδη έχει στρέψει επάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας και αναμένεται να βρεθεί ψηλά στα ντραφτ του NBA.

2548452


(Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ (καθιστός) στην προπόνηση της εθνικής ομάδας - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ