ΣΠΟΡ

Οι αλλαγές σε Champions League και Europa League

Οι αλλαγές σε Champions League και Europa League
REUTERS/Eric Gaillard

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Τζόρτζιο Μαρκέτι, ο γενικός γραμματέας του ECA κατέθεσε την νέα μορφή που θα έχει το Champions League και το Europa League από το 2018.

Οι αλλαγές στο Champions League

Οι πρώτες τέσσερις χώρες στην κατάταξη (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία) θα στέλνουν τις τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος τους.

Οι χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 5 και 6 (Γαλλία και Πορτογαλία) θα έχουν το δικαίωμα να στείλουν δύο ομάδες απευθείας στους ομίλους.

Τέσσερα εισιτήρια θα πάρουν οι χώρες που είναι στις θέσεις 7 έως 10 (Ρωσία, Ουκρανία, Βέλγιο και Ολλανδία). Οι πρωταθλητές των χωρών αυτών.

Τέλος εισιτήριο παίρνουν οι κάτοχοι των δύο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων .

Βέβαια, εάν η ομάδα που έχει κατακτήσει το Champions League έχει εξασφαλισμένη θέση τότε η 11η χώρα στην κατάταξη θα έχει το δικαίωμα να βάλει ένα σύλλογο αυτόματα στους ομίλους.

Εάν ο κάτοχος του Europa League έχει εξασφαλίσει τη θέση της μέσω του πρωταθλήματος της χώρας του, τότε η 5η χώρα βάζει και Τρίτη ομάδα στους ομίλους του Champions League.

Όσον αφορά στα προκριματικά ο αριθμός των εισιτηρίων μειώνεται από 10 σε έξι. Θα χωρίζεται όπως και τώρα σε πρωταθλητές και μη. Τα 2 εισιτήρια θα δίνονται στους μη πρωταθλητές των χωρών και τα υπόλοιπα σε αυτούς που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι αλλαγές στο Europa League

Σε αυτήν την διοργάνωση από τις 48 ομάδες οι 17 μόνο θα είναι γνωστές στο τέλος της σεζόν. Οι υπόλοιπες θα πρέπει να δώσουν μάχη στις προκριματικές φάσεις. Η μοναδική αλλαγή είναι ότι η χώρα που καταλαμβάνει την 5η θέση θα μπορεί αυτόματα να βάλει δεύτερη ομάδα στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ