ΣΠΟΡ

Ο αστείος Ρονάλντο, ο ακέφαλος Μέσι και άλλες ιστορίες αγαλμάτων ποδοσφαιριστών (pics)

Ο αστείος Ρονάλντο, ο ακέφαλος Μέσι και άλλες ιστορίες αγαλμάτων ποδοσφαιριστών (pics)
REUTERS/Rafael Marchante

Η προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα κάνει από το απόγευμα της Τετάρτης τον γύρο του κόσμου. Και όχι για καλό. Η κατά γενική ομολογία κακή και αστεία προτομή έχει γίνει το απόλυτο viral.

Η γενέτειρά του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να τον τιμήσει δίνοντας το όνομα του σε ένα αεροδρόμιο. Μπόνους στην ονοματοδοσία ήταν και το άγαλμα.

Οκτώ μήνες μετά την επική κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο παίκτης έχει ακόμη έναν λόγο για να πανηγυρίζει... μάλλον.

Το διαδίκτυο δεν έμεινε ασυγκίνητο στην θέα της αστείας προτομής και οι συγκρίσεις της παράξενης μορφής Ρονάλντο με άλλους ποδοσφαιριστές ήρθαν γρήγορα. Άλλοι έκαναν λόγο για ομοιότητα με τον άσο της Ιρλανδίας, Niall Quinn, ενώ άλλοι είδαν την μορφή του Νορβηγού αμυντικού John Arne Riise να καθρεπτίζεται στη μπρούτζινη χαμογελαστή προτομή.

2017 03 30T013621Z 1359363419 RC16FA466700 RTRMADP 3 SOCCER RONALDO AIRPORT copy

(REUTERS/Rafael Marchante)

Ευτυχώς ο πολυνίκης Ρονάλντο έχει ακόμη ένα άγαλμα για να θαυμάζει. Έξω από το προσωπικό μουσείου του «CR7» στο Φουνσάλ, στέκει μια εντυπωσιακή μορφή του.

2017 03 30T001146Z 951639018 RC1B4F7E62E0 RTRMADP 3 SOCCER RONALDO

(REUTERS/Rafael Marchante)

«Ευχαριστώ που είστε παρόντες στην τιμή που μου γίνεται», είπε ο παίκτης απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, έξω από το αεροδρόμιο.

«Είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα να βλέπω το όνομά μου να δίνεται στο αεροδρόμιο. Όλοι ξέρουν ότι είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και ειδικά για την πόλη μου».

messi

(Ο Λιονέλ Μέσι στο Μπουένος Άιρες/Reuters)

Ο Μέσι κοσμούσε το Μπούενος Άιρες

Ένα άγαλμα του «μισητού αντιπάλου» του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Λιονέλ Μέσι αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2016 στην πόλη του, το Μπουένος Άιρες. Το μπρούτζινο ομοίωμα του κάποτε τον έδειχνε να τρέχει με την μπάλα... κολλημένη στο πόδι του. Και λέμε κάποτε γιατί το άγαλμα σήμερα έχει καταστραφεί.

Λίγους μήνες μετά την παρουσίασή του έπεσε θύμα βανδαλισμού. Κάποιοι του αφαίρεσαν όλο το πάνω μέρος του σώματός του, αφήνοντας στη θέση του μόνο τα πόδια και την μπάλα.

Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν γρήγορα όμως και αποφασίστηκε να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

messi

(@TickTickNews/Twitter)

Νοσταλγικό άγαλμα ο Τιερί Ανρί

Ο Γάλλος παλαίμαχος της Άρσεναλ Τιερί Ανρί τιμήθηκε από την ομάδα της «καρδιάς» του το 2011. Το άγαλμα που τον αποτυπώνει να πανηγυρίζει με τον αγαπημένο του τρόπο στέκει έξω από το γήπεδο της ομάδας, το Emirates.

Η μορφή του Ανρί προκαλεί νοσταλγία σε όσους έζησαν την «χρυσή» εποχή του και ο ίδιος ο παίκτης κατά την αποκάλυψή του έργου δεν έκρυψε την μεγάλη του συγκίνηση.

Κατά την τελετή εξέφρασε την αφοσίωση τους στους «Κανονιέριδες» και ευχαρίστησε τους πάντες για την τιμή. Να σημειωθεί πως το άγαλμα ήταν μέρος των εορτασμών της ομάδας για τα 125α γενέθλιά τους.

henry

(twitter/@HackneyRats)

Έρχεται δυναμικά και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Το άγαλμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι στην τελική του ευθεία. Ο Σουηδός παίκτης φωτογραφήθηκε με... τον εαυτό του τον Νοέμβριο του 2016, προαναγγέλλοντας το ευτυχές γεγονός.

Μάλιστα ο παίκτης, που δεν είναι γνωστός για την σεμνότητα του, τόνισε μέσω Instagram το προφανές. «Όταν πας στη Νέα Υόρκη βλέπεις το Άγαλμα της Ελευθερίας, όταν πας στη Σουηδία έχεις το Άγαλμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς».

Το άγαλμα ύψους 2,7 μέτρων θα στηθεί στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, στη Στοκχόλμη και συγκεκριμένα έξω από το στάδιο «Friends Arena».

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ