ΣΠΟΡ

Βόλεϊ: Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στον Ευρωπαϊκό τελικό γυναικών

Βόλεϊ: Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στον Ευρωπαϊκό τελικό γυναικών
Ιστορική πρώτη παρουσία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ιστορία έγραψε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού με την πρόκριση (για πρώτη φορά) στον τελικό του CEV Challenge Cup, νικώντας στο "χρυσό σετ" την Ρωσική Γενισέι στην έδρα της (Σιβηρία) με 15-13. Οι Ρωσίδες με 3-0 σετ είχαν ισοφαρίσει την ήττα τους με 3-1 την περασμένη Τετάρτη στους Ρέντη.

Στα δύο πρώτα σετ ο Ολυμπιακός ήταν εκτός κλίματος παιχνιδιού. Με κακή υποδοχή και κακές επιλογές στην επίθεση (κυρίως στο β σετ) έδωσαν το δικαίωμα στη Ρωσική ομάδα να αποκτήσει ψυχολογία και να προηγηθεί με 2-0 (25-21 και 25-11).

4091607


(Προσπάθεια της Λαζάρεβιτς (ν.4) από τον πρώτο ημιτελικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο τρίτο σετ οι παίκτριες του Κοβάσεβιτς έμοιαζαν να ξυπνούν από το λήθαργο και να κυνηγούν τα δύο σετ που ήθελαν για την πρόκριση. Παρότι προηγήθηκαν με 6-10, οι Ρωσίδες με σερί πέρασαν μπροστά και είχαμε ένα συγκλονιστικό σετ που κρίθηκε με 25-23 υπέρ της Γενισέι.

Το ματς πήγε υποχρεωτικά στο «χρυσό σετ» (αφού οι δύο ομάδες είχαν από μία «καθαρή νίκη» 3-0 και 3-1 την Τετάρτη οι ερυθρόλευκες) με την πρόκριση να κρίνεται στους 15 πόντους.

4091751


(Προσπάθεια για μπλοκ από Χίπε (ν.15) και Γιώτα στον πρώτο ημιτελικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-0 και 7-2, αλλά η Γενισέι ισοφάρισε σε 9-9 και είχαμε ένα μεγάλο ματς μέχρι τέλους. Οι Ρωσίδες προηγήθηκαν με 12-10, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με πόντους από 4 λάθη της αντιπάλου του και άσσο της Λαμπρούση. Κέρδισε με 15-13 και βρίσκεται για πρώτη φορά σε τελικό.

4091663


("Χρυσά κορίτσια" και "χρυσό σετ" για τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Αντίπαλός του στον διπλό τελικό θα είναι η Προύσα, που έχοντας ήδη κερδίσει 3-1 εκτός έδρας, πήρε τα δύο σετ που ήθελε και η ήττα της με 3-2 από τη Σβέριν δεν είχε σημασία. 12 (Μεγάλη Τετάρτη) στου Ρέντη και 16 Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα) εκτός έδρας, είναι αρχικά προγραμματισμένοι οι δύο τελικοί. Θα είναι ο 3ος Ευρωπαϊκός τελικός στις γυναίκες μετά τους δύο του Παναθηναϊκού το 2000 (Κυπελλούχων 0-3 από την Περούτζια) και το 2009 (Τσάλεντζ Καπ 0-3 από την Μοντεσκιάβο).

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ