ΣΠΟΡ

Euroleague: Με Φενέρ ο Παναθηναϊκός Superfoods, Εφές ο Ολυμπιακός

Euroleague: Με Φενέρ ο Παναθηναϊκός Superfoods, Εφές ο Ολυμπιακός
Επιστροφή στο ΟΑΚΑ για τον Ομπράντοβιτς

Ελληνοτουρκικές μάχες στο δρόμο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Με τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα παίξει ο Παναθηναϊκός Superfoods στα play offs της Euroleague. Η Εφές θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού.

Η ήττα της Μπασκόνια από την Ζαλγκίρις στην έδρα της και η νίκη της Φενέρ στην παράταση επί της Μπαρτσελόνα φέρνει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο δρόμο του Παναθηναϊκού Superfoods. Απόψε επέστρεψαν σε δράση και οι Σλούκας και Ντατόμε στην διάθεση του Σέρβου τεχνικού.

3995283


(Πασκουάλ εναντίον Ομπράντοβιτς - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η τουρκική ομάδα τερμάτισε με ρεκόρ 18-12 και μόνον η Εφές μπορεί να ισοβαθμίσει μαζί της, αν κερδίσει μέσα στη Μαδρίτη. Όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει το πλεονέκτημα στη διαφορά και έτσι είναι οριστικά 5η. Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα βρει τον άνθρωπο που τον εκτόξευσε στην Ευρώπη, αλλά ο Ζέλικο δεν έχει ακόμη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της πρώην του ομάδας. Στο ΟΑΚΑ οι "πράσινοι" κέρδισαν 81-70, αλλά έχασαν με 84-63 στην Πόλη.

Με Εφές ο Ολυμπιακός

Σε όλα τα σενάρια η Εφές θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι την κέρδισαν 90-66 στην 2η αγωνιστική, αλλά έχασαν στον προτελευταίο αγώνα (χωρίς Μιλουτίνοφ και Γκριν) 77-69.

2616930


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Η Μπασκόνια με την ήττα της έμεινε στο 17-13 και θα περιμένει να δει τι θα κάνει η Εφές, αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας με τη Νταρουσάφακα στην Τουρκία, για να μάθει τον αντίπαλο της.

Τα σενάρια

νίκη Εφές, νίκη Ερυθρού Αστέρα: Η Εφές πάει στο 18-12, αλλά μένει 6η (στην ισοβαθμία με τη Φενέρ) και παίζει με τον Ολυμπιακό. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι 7ος (υπερτερεί σε διπλή ισοβαθμία με Μπασκόνια στο 17-13) και παίζει με ΤΣΣΚΑ Μ. και η Μπασκόνια 8η και θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μ.

νίκη Εφές, ήττα Ερυθρού Αστέρα: Η Εφές πάει στο 18-12, αλλά μένει 6η και παίζει με τον Ολυμπιακό. Η Μπασκόνια μόνη 7η στο 17-13 και παίζει με ΤΣΣΚΑ Μ. και η Νταρουσάφακα φτάνει στο 16-14 και περνάει στην ισοβαθμία (με 2 νίκες) τον Ερυθρό Αστέρα και αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μ.

ήττα Εφές, νίκη Ερυθρού Αστέρα: Τριπλή ισοβαθμία στο 17-13 με την Εφές να είναι 6η (6 βαθμοί αφού έχει δύο νίκες με τον Ερυθρό Αστ.) και να παίζει με τον Ολυμπιακό, τη Μπασκόνια 7η (4 βαθμούς) στο δρόμο της ΤΣΣΚΑ Μ. και τον Ερυθρό Αστέρα 8ο (2 βαθμοί) με την Ρεάλ Μ.

ήττα Εφές, ήττα Ερυθρού Αστέρα: διπλή ισοβαθμία Εφές και Μπασκόνια στο 17-13, στην οποία η Τουρκική ομάδα έχει το πλεονέκτημα και βγαίνει 6η για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, η Μπασκόνια θα παίξει με την ΤΣΣΚΑ Μ. και η Νταρουσάφακα θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ