ΣΠΟΡ

ΑΕΚ: Κατατέθηκε η τροπολογία για το νέο γήπεδο! (vid)

ΑΕΚ: Κατατέθηκε η τροπολογία για το νέο γήπεδο! (vid)
Στην τελική ευθεία το γήπεδο της ΑΕΚ www.aekfc.g / ΠΑΕ ΑΕΚ

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις υψομετρικές μελέτες και αφορά και στην "Αγιά Σοφιά". Πλέον αναμένεται να ψηφιστεί και να πάρει η ΑΕΚ την άδεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες και την υπογράφουν 5 Υπουργοί. Η αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι πλέον η άδεια για τις υψομετρικές μελέτες (που δεν υπέγραφε ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας) για αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 15.000 θέσεων σε όλη τη χώρα περνά πλέον στην Αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

tropologiaaek3


(Η τροπολογία που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ)

Η ΑΕΚ λοιπόν θα μπορέσει να λάβει την υψομετρική μελέτη δίχως την έγκριση του Δήμου, να ολοκληρώσει το φάκελο και να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την έναρξη των εργασιών και την ανέγερση του γηπέδου.

tropologia aek 2


(Η έκθεση του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με την τροπολογία)

Μάλιστα η τροπολογία ισχύει και για εκκρεμείς υποθέσεις, ώστε να περιλαμβάνεται και η περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ. Το νομοσχέδιο έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι θα ψηφιστεί άμεσα. Με το 10ήμερο που χρειάζεται για να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, είναι πιθανό η ΑΕΚ να έχει την άδεια για τις εργασίες και μέσα στο μήνα αυτό.

(Πηγή: You Tube / AEK FC)

Μπορείτε να διαβάσετε την τροπολογία αναλυτικά ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ