ΣΠΟΡ

Champions League: Αυλαία στα προημιτελικά με Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα

Champions League: Αυλαία στα προημιτελικά με Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα
Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς του τελικού του 2015 Getty Images / Martin Rose

Με το ζευγάρι Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών του Champions League. Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας η Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει τη Μονακό.

Η ρεβάνς του τελικού του 2015

Τελευταία φορά Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αναμετρήθηκαν στον τελικό του 2015. Οι "μπλαουγκράνα" κέρδισαν με 3-1 και σήκωσαν το τρόπαιο. Δύο χρόνια μετά, οι δύο ομάδες μπαίνουν με διαφορετική αγωνιστική κατάσταση στη διεκδίκηση τους ενός από τα 4 εισιτήρια στο δρόμο για τον τελικό του Κάρντιφ.

GettyImages 476357000


(Ξανά αντιμέτωπες Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα μετά τον τελικό του 2015 - Πηγή: Getty Images / Matthias Hangst)

Η Γιουβέντους έκανε κάλεσμα στον κόσμο της να βρεθεί απόψε στο γήπεδο και να βάψουν το πρόσωπο τους στα χρώματα του πολέμου για τη ρεβάνς της ήττας. Η έδρα είναι το μεγάλο όπλο, αφού η Βέκια Σινιόρα τρέχει ένα ρεκόρ 21-0 στη διοργάνωση και δεν έχει χάσει ποτέ από τη Μπαρτσελόνα. Κεντρικό πρόσωπο και ο Ντάνι Άλβες, που μετακόμισε στο Τορίνο το καλοκαίρι.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται για 10η φορά σε προημιτελικά (ρεκόρ) με την μεγάλη ανατροπή επί της Παρί. Όμως είναι λαβωμένη και ψυχολογικά (μετά την ήττα από τη Μάλαγα στο πρωτάθλημα), αλλά και αγωνιστικά (απουσιάζει ο τιμωρημένος Μπουσκέτς από τα χαφ). Αναμένεται πάντως ένα "κλειστό ματς", αφού πρωταρχικός στόχος της Γιούβε θα είναι να μην δεχθεί γκολ, ενόψει της ρεβάνς.

GettyImages 476119802


(Οι προπονητές της Μπαρτσελόνα Λ. Ενρίκε (αρ.) και της Γιουβέντους, Μ. Αλλέγκρι (δ.) από τον τελικό του 2015 - Πηγή: Getty Images / Laurence Griffiths)

Ματς για over στη Γερμανία

Το 2ο ματς της βραδιάς, ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μονακό βρίσκεται στη σκιά του μεγάλου αγώνα στο Τορίνο. Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων πάντως, όσοι βρεθούν στο γήπεδο στις 21.45 θα χορτάσουν γκολ: η Ντόρτμουντ με 25 γκολ είναι 2η στον σχετικό πίνακα, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα (26, αλλά και την 6άρα στην Παρί) και μ.ο. 3.13 ανά παιχνίδι. Η Μονακό σκόραρε σε 8 ματς 15 γκολ - μ.ο. 1.88 ανά αγώνα.

Η Ντόρτμουντ θέλει να διασκεδάσει την ήττα με 4-1 από τη Μπάγερν, και να συνεχίσει το σερί στο γήπεδο της (9 νίκες και 2 ισοπαλίες), όπου μόνον ο ΠΑΟΚ την έχει κερδίσει (πέρυσι στο Europa League). Στη Μονακό, που έχει πρώτο στόχο το πρωτάθλημα, επιστρέφει ο Φαλκάο αλλά θα λείψουν ο τιμωρημένος Μπακαγιόκο, αλλά και ο τραυματίας Σιντιμπέ.

Η προημιτελική φάση

α αγώνες

Τρίτη 11/4
Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα
Ντόρτμουντ-Μονακό

Τετάρτη 12/4
Μπάγερν-Ρεάλ Μ.
Ατλέτικο Μ.-Λέστερ

β αγώνες

Τρίτη 18/4
Λέστερ-Ατλέτικο Μ.
Ρεάλ Μ.-Μπάγερν

Τετάρτη 19/4
Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους
Μονακό-Ντόρτμουντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ