ΣΠΟΡ

Τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - αναβλήθηκε ο αγώνας

Τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - αναβλήθηκε ο αγώνας
Αναβλήθηκε το Ντόρτμουντ-Μονακό μετά την έκρηξη κοντά στο πούλμαν της Γερμανικής ομάδας Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο πούλμαν που μετέφερε την ομάδα της Ντόρτμουντ στο «Signal Iduna Park» για τον πρώτο προημιτελικό του Champions League κόντρα στη Μονακό. Το περιστατικό οδήγησε στη ματαίωση του παιχνιδιού.

Στη σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στην Αστυνομία, την UEFA και τις ομάδες αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα για αύριο Τετάρτη και νέα ώρα έναρξης στις 19.45. Οι οπαδοί ενημερώθηκαν πριν λίγο στο γήπεδο ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια εισιτήρια.

2017 04 11T184910Z 134938150 MT1ACI14777045 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS DOR AMO


(Ο προπονητής της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ - Πηγή: Reuters / Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic)

Την ίδια στιγμή οι παίκτες της Ντόρτμουντ ήταν σε κατάσταση σοκ από το γεγονός. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών, που κάνουν λόγο για ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό κρυμμένο σε πάρκινγκ ξενοδοχείου δίπλα στο δρόμο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα αρχικά ευρήματα των ερευνών δείχνουν ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν «από ισχυρές εκρηκτικές ύλες».

«Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», τόνισε η αστυνομία της Ντόρτμουντ με ανάρτηση της στο Twitter.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτό το σημείο των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση.

Δεν υπάρχει «κανένα στοιχείο» που να δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο γερμανικός οργανισμός με βάση αυτές τις πηγές.

2017 04 11T184654Z 134938014 MT1ACI14777044 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS DOR AMO


(Το πούλμαν της Ντόρτμουντ λίγα λεπτά μετά το συμβάν - Πηγή: Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic)

Επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Ισπανός αμυντικός Μάρκ Μπάρτρα. Ο CEO της Ντόρτμουντ Χανς Γιόακιμ Βάτσκε καθησύχασε πάντως τους οπαδούς ενημερώνοντας, ότι ο Μπάρτρα φέρει ένα τραύμα στο χέρι, πιθανότατα από τα τζάμια του πούλμαν που έσπασαν.

Η ομάδα ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα τουρ στα γήπεδα την Τετάρτη για λόγους ασφαλείας.

Βίντεο αμέσως μετά την έκρηξη στο πούλμαν

Το χρονικό

Οι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν λίγη ώρα αφότου το πούλμαν της ομάδας ξεκίνησε (19.00 τοπική, 20,00 ω. Ελ.) για να μεταφέρει τη Ντόρτμουντ στο γήπεδο, στα περίχωρα της πόλης. Ως αποτέλεσμα είχε να σπάσουν τα φρένα του πούλμαν αλλά και τα τζάμια, που έπεσαν πάνω στους παίκτες.

2017 04 11T184639Z 134937999 MT1ACI14777043 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS DOR AMO


(Αστυνομικοί στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - Πηγή: Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic)

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της Γερμανικής Αστυνομίας. Παρότι υπήρξε άμεση διαβεβαίωση, ότι δεν υπήρχε άμεση απειλή για τους φιλάθλους στο γήπεδο, όπως ήταν λογικό αναβήθηκε το ματς για λόγους ασφαλείας.

2017 04 11T190142Z 134938902 MT1ACI14777074 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS DOR AMO


(Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ ανέμεναν ενημέρωση για το αν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση - Πηγή: Reuters / Ralph Orlowski Livepic)

Η Ντόρτμουντ ευχαρίστησε και τους οπαδούς της Μονακό, που ταργουδούσαν μαζί με τους Γερμανούς φιλάθλους όλη την ώρα της κρίσης στο γήπεδο. Μάλιστα φρόντισε να τους ενημερώσει και για ξενοδοχεία που πιθανότατα θα ήθελαν κάποιοι απο αυτούς για να διανυκτερεύσεουν.

Οι παίκτες μεταφερθηκαν με βανάκια στα σπίτια τους σε κατάσταση σοκ, κάτι που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ο κύριος Βάτσκε.

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον διεθνή ποδοσφαιριστή, παίκτη της Ντόρτμουντ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο οποίος μας ενημέρωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι δεν τραυματίστηκε από τα θραύσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ