ΣΠΟΡ

Απίστευτα μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη για το φιλικό της εθνικής ομάδας

Απίστευτα μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη για το φιλικό της εθνικής ομάδας
ΑΠΕ ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, όπως ισχυρίζονται, ανάγκασε τους Τούρκους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην γίνει (!) ανάκρουση των εθνικών ύμνων στο αποψινό παιχνίδι Τουρκίας-Ελλάδας, παρότι το ματς θα παρακολουθήσουν και οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών. Σκέψη που αργά το απόγευμα απορρίφθηκε οριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις εφημερίδες και τα Μέσα στην γείτονα, αλλά και πηγές από την Τουρκική τηλεόραση, διέρρευσε αρχικά η πληροφορία, ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας του φιλικού της Ελλάδας με την Τουρκία (σήμερα,20.15) εισηγήθηκαν να μην γίνει ανάκρουση των ύμνων των δύο χωρών! Στην περιοχή Μπασακσεχίρ, που βρίσκεται το στάδιο Φατίχ Τερίμ, υπάρχουν πολλοί Τούρκοι, που προέρχονται από τα βάθη της Ανατολίας και υπήρχε προβληματισμός για πιθανές έντονες αντιδράσεις από μερίδα φανατικών μουσουλμάνων. Η δημοσιοποίηση μια τέτοιας πιθανότητας ανάγκασε τελικά τους Τούρκους διοργανωτές το απόγευμα να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της εισήγησης και όλα να κυλήσουν ως είθισται. Πάντως τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας θα είναι πρωτοφανή για φιλικό παιχνίδι και θα πλησιάζουν τα στάνταρ των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρωινή σύσκεψη ασφαλείας, θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους θεατές και θα απαγορευτεί η είσοδος κάθε είδους σημαίας ή πανό στο γήπεδο. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας δεσμεύτηκε να μοιράζει σε κάθε θεατή μια μικρή σημαιούλα. Στους φιλάθλους θα απαγορευθεί να φέρουν μαζί τους φωτογραφικές μηχανές και ο έλεγχος στις εισόδους του γηπέδου θα είναι εξονυχιστικός, ενώ οι πόρτες θα ανοίξουν σε λίγα λεπτά, στις 18.00. Τέλος, από ειδικό έλεγχο θα περάσουν οι φωτογράφοι και τα μηχανήματά τους. Μέχρι το μεσημέρι πάντως δεν είχαν ακόμη εκδοθεί οι σχετικές διαπιστεύσεις για τους ελάχιστους εκπροσώπους του Ελληνικού Τύπου...

Η Εθνικής μας ομάδα επισκέφθηκε εχθές το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ σήμερα το πρωί οι διεθνείς χαλάρωσαν με μια μίνι βόλτα στην Πόλη.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε, προσανατολίζεται σε σχήμα με τρεις στόπερ και ενισχυμένο κέντρο, για να παρουσιάσει μια πιο συμπαγή εικόνα η εθνική μας. Πιθανή 11άδα (3-6-1): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Φορτούνης, Νίνης, Μήτρογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ