ΣΠΟΡ

«Έκοψε» την μπάλα στον Μπάρτον η Αγγλική Ομοσπονδία λόγω στοιχήματος

«Έκοψε» την μπάλα στον Μπάρτον η Αγγλική Ομοσπονδία λόγω στοιχήματος
Βαριά καμπάνα από την Αγγλική Ομοσπονδία στον Τζόι Μπάρτον λόγω στοιχήματος Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic

Βαριά καμπάνα στον διεθνή Άγγλο μέσο Τζόι Μπάρτον από την Αγγλική Ομοσπονδία, που τον τιμώρησε με 18 μήνες αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική εκδήλωση λόγω στοιχήματος.

Το "κακό παιδί" του Αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Τζόι Μπάρτον βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για στοιχηματισμό. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι την δεκαετία 2006-2016 ο 34χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής είχε παίξει στοίχημα 1260 φορές. Κάτι που σαφώς απαγορεύεται από τον κανονισμό (που ισχύει προφανώς σε όλες τις ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες του κόσμου).

2017 04 04T191739Z 134335059 MT1ACI14773242 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND BUR STK


(Ο Τζόι Μπάρτον (ν.39) θεωρείται το "κακό παιδί" του Αγγλικού ποδοσφαίρου με την συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδων - Πηγή: Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic)

Η FA τον τιμώρησε τον Τζόι Μπάρτον με 18 μήνες απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο (με οποιαδήποτε μορφή) και ουσιαστικά βάζει τέλος στην καριέρα του. Ο Μπάρτον που αγωνίζεται στην Μπέρνλι, έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα των Μάντσεστερ Σίτι, Νιούκαστλ, ΚΠΡ και Μαρσέιγ.

Έχει απασχολήσει κατά καιρούς με την συμπεριφορά του τόσο τα ΜΜΕ όσο και τις ποδοσφαιρικές Αρχές. Έχει τσακωθεί με προπονητές του αλλά και συναθλητές του και έχει τιμωρηθεί πολλάκις με αγωνιστικές και για τον τρόπο που αγωνιζόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ