ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ με 4-0 στον τελικό, διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ με 4-0 στον τελικό, διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός
"Κάηκε" η Τούμπα για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου ΑΠΕ ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Τελικός Κυπέλλου Δικεφάλων, καθώς ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς της Τούμπας, με τρία γκολ στο β ημίχρονο. Οι "πράσινοι" κλώτσησαν μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο και έχουν μεγάλα παράπονα από την διαιτησία του Κύζα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην Τούμπα για να βάλει το εκτός έδρας γκολ, που θα του έδινε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης (μετά και το 2-0 στη Λεωφόρο). Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν εκείνος, που στην πρώτη φάση άνοιξε το σκορ.

4115917


(Το μαρκάρισμα του Μολέδο στον Πρίγιοβιτς που κατελόγισε φάουλ ο Κύζας και οδήγησε στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο Πέλκας στο 13 εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ (σε μαρκάρισμα του Μολέδο στον Πρίγιοβιτς χωρίς πάντως να βάλει χέρια ο Βραζιλιάνος) εκτός περιοχής και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

4115825


(Ο Βλαχοδήμος δεν μπορεί να σταματήσει την μπάλα στην εκτέλεση φάουλ του Πέλκα - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Στο 25 είχαμε μίνι διακοπή με μια κροτίδα να σκάει δίπλα στον Βιγιαφάνιες, και με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε.

4115927


(Στο έδαφος ο Βιγιαφάνιες από κροτίδα οπαδών του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Το "τριφύλλι" ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 7 τελικές (τις 6 εντός εστίας) και «μοιραίο» τον Κλωναρίδη, που δεν εκτέλεσε σωστά ή δεν είχε καλή τελική πάσα, από πολύ πλεονεκτική θέση.

4115941


("Μοιραίος" ο Κλωναρίδης (δ.) στο α ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, πλασάρει άουτ - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Και στο 33 ο Γλύκος έκανε μια σπουδαία επέμβαση με την μπάλα να κοντράρει στον Βαρέλα και να κατευθύνεται στην εστία του κρατώντας το μηδέν. Στο ίδιο διάστημα υπήρχαν μόνον μια τελική τελική άουτ του Κάμπος και μια κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά δίχως να βρει στόχο, του Πρίγιοβιτς στο 45.

4115949


(Καταπληκτική επέμβαση του Γλύκου - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Υπάρχουν διαμαρτυρίες για την διαιτησία του Κύζα, από την πλευρά του Παναθηναϊκού και για το φάουλ από το οποίο σκόραρε ο Πέλκας, και για περίπτωση πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Βαρέλα στον Μπεργκ.

4115841


(Οι διαμαρτυρίες στον Κύζα για το φάουλ που οδήγησε στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Το β ημίχρονο όμως ξεκίνησε με γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 48: ο Πέλκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ από θέση έξω αριστερά, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπίσεσβαρ (μόλις είχε μπει αλλαγή) έβγαλε σέντρα και ο Μάτος με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτυ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

4115962


(Ένα ακόμη γκολ από τον Μάτος για τον ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Προσεκτικές πλέον και οι δύο ομάδες χρειάστηκε να φτάσουν στο 69 και να ξεκινήσει ένα καθοριστικό τετράλεπτο για την εξέλιξη του ματς. Πρώτα ο Βλαχοδήμος εντυπωσιακά σταμάτησε την προβολή του Πρίγιοβιτς (που όμως ήταν οφσάιντ και δεν υποδείχθηκε).

4115997


(Ο Πρίγιοβιτς κάνει την προβολή αλλά θα τον σταματήσει ο Βλαχοδήμος - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Στο 71 ο Χουλτ κυνήγησε μια φάση στα πλάγια με τον Μάτος και έπεσε πάνω του, με τον Κύζα και τους βοηθούς του να θεωρούν (λανθασμένα) ότι υπήρχε παράβαση για κίτρινη και απέβαλε τον Σουηδό αμυντικό.

4115992


(Ο Χουλτ απορεί για την αποβολή του - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Μέχρι να συνέλθουν οι «πράσινοι», ο ΠΑΟΚ έβαλε και 3ο γκολ, καθώς η μπάλα έφτασε στο ημικύκλιο της περιοχής του Παναθηναϊκού μετά από γέμισμα και ο Σακχόφ έκανε το 3-0.

17909213


(Οι πανηγυρισμοί του Σακχόφ μετά το 3ο γκολ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Με τρεις παίκτες στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έψαξε το εκτός έδρας γκολ για να πάρει αυτό την πρόκριση και το άγγιξε στο 80 με κεφαλιά του Μπεργκ δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχοντας κενούς χώρους κυνήγησε το 4ο γκολ σε αντεπιθέσεις.

Και το βρήκε στο 83 με τον Πρίγιοβιτς να πλασάρει μόνος του από το σημείο του πέναλτυ για το 4-0, μετά από ασσίστ του κορυφαίου παίκτη του Δικέφαλου, του Μπίσεσβαρ (άλλαξε την εικόνα του ματς με την είσοδό του στα χαφ).

17909249


(Ο Πρίγιοβιτς (ν.9) σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟΚ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να χάνει δυο ακόμη ευκαιρίες με τον Μπεργκ στο φινάλε και τον Ιβάν Σαββίδη να ακούει το όνομά του από την κατάμεστη Τούμπα.

4115938


(Αποθέωση για τον Ιβάν Σαββίδη (αρ.) από τον κόσμο του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με τον τίτλο "διαιτητική σφαγή", προαναγγέλλοντας και άλλες κινήσεις.

(Κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο για να δείτε αναλυτικά το κείμενο).

Οι 11άδες:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σακχόφ (79 Κάνιας), Τσίμιροτ, Κάμπος (59 Ενρίκε), Ουάρντα (46 Ουάρντα), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ρέις, Βιγιαφάνιες (88 Χατζηγιοβάννης), Εμποκού (66 Μολίνς), Κλωναρίδης (77 Λουντ), Μπεργκ.

Πού θα γίνει ο τελικός;

Μένει ανοιχτό πλέον το ζήτημα της έδρας του τελικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στις 6 Μαΐου. Οι Θεσσαλονικείς έχουν αποκλείσει αρχικά την περίπτωση του ΟΑΚΑ (προτείνοντας το Καυτανζόγλειο), ενώ ισχυρή είναι η υποψηφιότητα του Παγκρήτιου. Ο κύριος Σαββίδης με δηλώσεις του, άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει στην Αθήνα, αν και επανέλαβε ότι το καλύτερο θα ήταν να φιολξενηθεί στην επαρχία.

Αυτός θα είναι ο 4ος τελικός ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο της Αθήνας να έχει κερδίσει στους προηγούμενους τρεις:

1938-39: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-1
1977-78: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0
1982-83: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Η ΑΕΚ θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, στον 23ο τελικό της (15 κατακτήσεις), ενώ ο ΠΑΟΚ επιστρέφει μετά το 2014 (και την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 4-1) στον 18ο τελικό (έχει 4 κατακτήσεις, η τελευταία το 2003).

Κύπελλο Ελλάδας – Ημιτελικά

α αγώνες
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2

β αγώνες
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (81 Ρομαό)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 (13 Πέλκας, 48 Μάτος, 73 Σάκχοφ, 83)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ