ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Το πρωί της Παρασκευής οριστική απόφαση για τον τελικό!

Κύπελλο Ελλάδας: Το πρωί της Παρασκευής οριστική απόφαση για τον τελικό!
Το πρωί της Παρασκευής θα αποφασιστει οριστικά η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ

Στον αέρα παραμένει η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Με ανακοίνωση από τη ΓΓΑ επιβεβαιώθηκε ότι το πρόβλημα είναι η νομιμότητα σχετικά με τα εισιτήρια και ο Υφυπουργός Αθλητισμού περιμένει την οριστική πρόταση από την ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής για να αποφασίσει οριστικά.

Λίγη ώρα μετά τις 04.00 τα ξημερώματα η ΓΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα, που ανέκυψε για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Διαπιστώθηκε τότε εκ μέρους του Υπουργείου Αθλητισμού, ότι υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός, ότι τα εισιτήρια (που εκδόθηκαν την Τρίτη) δεν είχαν σειρά και θέση. Κάτι που ήταν παράνομο σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

4120196


(Το πρωί της Παρασκευής η οριστική απόφαση για την τέλεση του τελικού Κυπέλλου από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η αρχική ενημέρωση ήταν ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ήταν αποφασισμένος να αναβάλει τον τελικό, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλεια των φιλάθλων.

Ακολούθησε πολύωρη σύσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού και των συνεργατών του, καθώς υπήρξε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έντονη πίεση από την πλευρά της ΕΠΟ και των δύο φιναλίστ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να διεξαχθεί ο τελικός. Την ίδια ώρα ανέκυπτε μεγάλο ζήτημα και με τους φιλάθλους που ήδη είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό.

4122515 copy


(Ολονύχτια σύσκεψη χωρίς αποτέλεσμα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΚΙΡΛΗΣ)

Λύση δεν προέκυψε, παρότι έπεσαν στο τραπέζι διάφορες προτάσεις και ο Υφυπουργός Αθλητισμού λίγα λεπτά μετά τις 04.00 εξέδωσε ανακοίνωση, μεταθέτοντας την όποια απόφαση το πρωί της Παρασκευής, λιγότερες από 36 ώρες από την προγραμματισμένη σέντρα (διαβάστε εδώ όλο το χρονικό γύρω από την τέλεση του τελικού).

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ

"Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ