ΣΠΟΡ

Diamond League: Πρεμιέρα με πρωτιά για την Στεφανίδη στη Ντόχα

Diamond League: Πρεμιέρα με πρωτιά για την Στεφανίδη στη Ντόχα
Πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο με νίκη στη Ντόχα για την Κατερίνα Στεφανίδη ΑΠΕ ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΛΩΛΗΣ

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τους αγώνες της στον ανοιχτό στίβο με την πρώτη θέση στο Diamond League στη Ντόχα του Κατάρ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε την πρώτη της μονομαχία με την Αμερικανίδα μεγάλη αντίπαλό της Σάντι Μόρις, ερχόμενη με φόρα από το Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό του κλειστού στίβου στο Βελιγράδι στις αρχές Μαρτίου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την πρωτιά στο εναρκτήριο μίτινγκ της σειράς, που φιλοξενήθηκε στο Κατάρ με επίδοση, συνέχεια της περυσινής της κυριαρχίας στο αγώνισμα. Πέρασε τα 4.80 και ανέμενε τη Σάντι Μόρις, με την οποία ήταν οι μόνες, που είχαν επιτυχημένα άλματα στα 4.75. Οι δυο κοπέλες αναβίωσαν την μονομαχία τους της περυσινής Ολυμπιακής χρονιάς και έδειξαν ότι και εφέτος θα είναι οι κορυφαίες στον κόσμο. Η Μόρις δεν τα κατάφερε και η Στεφανίδη προσπάθησε και στα 4.85, όπου είχε δύο αποτυχημένα άλματα πριν ολοκληρώσει το αγώνισμα. Τρίτη και στα 4.65 έμεινε η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα.

stefanididohadiamondleague


(Τα αποτελέσματα του επί κοντώ στη Ντόχα του Κατάρ - Πηγή: doha.diamondleague.com)

Η Κατερίνα, που κατέκτησε το "διαμάντι" (το έπαθλο της σειράς των μίτινγκ) πέρυσι στο επί κοντώ, πήρε τους πρώτους 8 βαθμούς, με τη Μόρις στους 7 και τη Σίλβα στους 6. Επόμενος αγώνας της σειράς θα είναι στη Σανγκάη την ερχόμενη εβδομάδα (13/5) χωρίς όμως επί κοντώ γυναικών στο πρόγραμμα. Αυτό επιστρέφει στο 4ο μήτινγκ της σειράς, στις 8/6 στη Ρώμη, όπου λογικά θα αγωνιστεί και πάλι η Στεφανίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ