ΣΠΟΡ

Συγκίνησε και πάλι ο Defoe: Αγκαλιά στο γήπεδο με τον 5χρονο φίλο του (pics&vid)

Συγκίνησε και πάλι ο Defoe: Αγκαλιά στο γήπεδο με τον 5χρονο φίλο του (pics&vid)
Reuters / Russell Cheyne Livepic

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν πριν την σέντρα του αγώνα Σάντερλαντ – Σουόνσι με τον στράικερ των γηπεδούχων, Jermain Defoe, να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αγκαλιά με τον Bradley Lowery, έναν πεντάχρονο οπαδό της ομάδας, που «παλεύει» με τον καρκίνο.

Ο μικρός είχε σφιχταγκαλιάσει τον Defoe και έγινε δεκτός υπό επευφημίες στο «Στάδιο του Φωτός». Οι οπαδοί είχαν φτιάξει μάλιστα ένα πανό ειδικά αφιερωμένο στον 5χρονο που έγραφε: «Υπάρχει μόνος ένας Bradley Lowery».

Η φιλία του παίκτη των «Μαυρόγατων» με το παιδί έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

Ο Bradley πάσχει από νευροβλάστωμα, ένα είδος καρκίνου. Όλα τα κέρδη του αγώνα – που έληξε με ήττα 2-0 για τους γηπεδούχους – θα δοθούν στην οικογένεια του για να μπορέσει ο 5χρονος να συνεχίσει τη μάχη του.

dofoe2

(Action Images via Reuters / Andrew Boyers Livepic)

Την περασμένη Τετάρτη, όπως αναφέρει η Telegraph, η μητέρα του Bradley αποκάλυψε πως η ασθένεια του παιδιού της έχει προχωρήσει. «Ο Bradley βιώνει πολύ πόνο στα πόδια τις τελευταίες εβδομάδες», έγραψε στο facebook, ενημερώνοντας τους χιλιάδες ανθρώπους που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του.

2017 05 13T140621Z 137685981 MT1ACI14792556 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND SUN SWA

(Action Images via Reuters / Andrew Boyers Livepic)

«Αρχικά θεωρήσαμε πως ευθύνονταν οι πολλές ώρες παιχνιδιού. Όμως έκανε μια επείγουσα μαγνητική σήμερα και ενημερωθήκαμε πως ο καρκίνος έχει προχωρήσει πολύ και είναι αυτό που του προκαλεί τόσο πόνο».

2017 05 13T140651Z 137686011 MT1ACI14792560 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND SUN SWA

(Action Images via Reuters / Andrew Boyers Livepic)

Η μητέρα του εξέφρασε ακόμη την ελπίδα της να μπορέσει ο Bradley να πάει στην Αμερική για διακοπές, παρά την ακτινοθεραπεία του. «Δεν είναι καλά νέα το ότι προχωράει τόσο γρήγορα», είπε ωστόσο.

Ο μικρός έχει δεχθεί πολλές προσκλήσεις από την Σάντερλαντ αλλά και την Έβερτον – που συμπάσχει με την μάχη του – για να γίνει η μασκότ σε αγώνες τους φέτος.

Στο παρελθόν έχει δεχθεί να γίνει μασκότ σε αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τον ίδιο παίκτη, τον Jermain Defoe, να τον συνοδεύει στον αγωνιστικό χώρο.

defoe

(Reuters/Darren Staples)

defoe1

(Reuters/Darren Staples)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ