ΣΠΟΡ

Euroleague F4: Οι δηλώσεις του Ολυμπιακού πριν το ταξίδι στην Κων/λη (vid)

Euroleague F4: Οι δηλώσεις του Ολυμπιακού πριν το ταξίδι στην Κων/λη (vid)
Εβδομάδα Final 4 Euroleague για τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final 4 της Euroleague ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον χορηγό τους τη Media day για τα ελληνικά μέσα. Τόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όσο και οι παίκτες δήλωσαν ότι η ομάδα πάει στην Κωνσταντινούπολη ώς το απόλυτο αουτσάιντερ.

Χαμηλούς τόνους θέλει να κρατήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος τόσο για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για τις πιθανότητες των ερυθρόλευκων για κατάκτηση του τροπαίου. "Μπήκαμε στην εβδομάδα του Final Four, ξεκινήσαμε σήμερα με μια προπόνηση, είμαστε στην τελική ευθεία και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα προετοιμάζεται όλη τη χρονιά, δεν θα αλλάξουμε τώρα κάτι. Είμαστε σαν έναν καλό μαθητή, δεν μας έχει πιάσει πανικός ότι είμαστε αδιάβαστοι. Δουλέψαμε όλη τη σεζόν, έχουμε την εμπειρία, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πνευματικά έτοιμοι στον ημιτελικό. Παίζουμε με μια πολύ σταθερή ομάδα, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα και τη δυναμική της. Θα πάμε ως αουτσάιντερ για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα κόουτς.

4132873


(Γιάννης Σφαιρόπουλος (κ.) και Βασίλης Σπανούλης (δ.) στο πάνελ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε ξεχωριστή αναφορά και για το Βασίλη Σπανούλη, ενώ ήταν ξεκάθαρος, ότι στο παρκέ δεν παίζουν μπάσκετ τα μπάτζετ των ομάδων (πάνω από 40 εκατομμύρια αυτό της ΤΣΣΚΑ Μ. όπως ανακοινώθηκε επίσημα εχθές): "Χαίρομαι που ο Σπανούλης είναι με το μέρος μας και όχι αντίπαλός μας. Τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι στην Ελλάδα, έχουμε αφοσιωθεί και έχουμε δουλέψει πολύ με αυτόν και με όλα τα παιδιά. Μαζί θα καταφέρουμε κι άλλα πράγματα. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Υπάρχουν φυσικά ρόλοι, υπάρχει ηγέτης, υπάρχει και βασικός κορμός. Απαιτώ από όλους να είναι έτοιμοι για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η ομάδα έχει ποιότητα και παίκτες σε όλες τις θέσεις. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Δεν θα ζητήσω καινούργια πράγματα, πρέπει όμως να κάνουμε πολύ καλά αυτά που δουλεύουμε όλη τη χρονιά. Δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τα μπάτζετ".

4132881


(Παρούσα όλη η ομάδα του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Χωρίς άγχος για το καλύτερο

Ο Βασίλης Σπανούλης υποστήριξε ότι η ομάδα θα πάει για να κάνει υπερήφανο τον κόσμο με την προσπάθεια της: "Προετοιμαζόμαστε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας σε άλλο ένα Final Four. Είναι το πιο όμορφο σημείο της χρονιάς, είναι ο μεγάλος στόχος κάθε ομάδας να βρίσκεται σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Ίσως να μην έχουμε άλλη τέτοια ευκαιρία. Πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς άγχος. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει όποιος τα θέλει περισσότερο. Δεν κοιτάζω το παρελθόν, το ξεχνά εύκολα ο κόσμος, κοιτάζω το παρόν γιατί αυτό μας κρίνει. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ανταμείψουμε εμάς, τη διοίκηση, τον κόσμο. Θέλω στο τέλος του Final Four να είμαστε περήφανοι γι' αυτό που κάναμε".

(Πηγή: You Tube / Olympiacos BC - έναρξη από το 21.20)

Η Euroleague θυμήθηκε το "πεταχτάρι"

Η Euroleague θυμήθηκε και σήμερα το καθοριστικό καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μ. το 2012, στο πλαίσιο αφιερώματος με τα σημαντικά καλάθια, που έχουν μπει στο Τουρκικό γήπεδο τα περασμένα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ