ΣΠΟΡ

Τέννις: Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα αγωνιστεί στο Roland Garros

Τέννις: Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα αγωνιστεί στο Roland Garros
Ούτε εφέτος θα αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός ο Ρότζερ Φέντερερ Getty Images / Clive Brunskill

Σοκ στους φίλους του τέννις προκάλεσε η απόφαση του Ρότζερ Φέντερερ να αποσυρθεί από το φημισμένο γαλλικό τουρνουά τέννις στο Roland Garros. Ο Ελβετός πρωταθλητής προτιμά να συγκεντρωθεί στους αγώνες του σε χόρτο στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η επανεμφάνισή του στις νίκες σε τουρνουά Grand Slam στην Αυστραλία τρέλανε το κοινό του τέννις. Η ιστορία του 36χρονου πλέον Φέντερερ στο υψηλότερο επίπεδο, μετά μάλιστα και από σοβαρό τραυματισμό και απουσία σχεδόν 6 μηνών, έκανε την ιστορία του ιδανική ακόμη και για σενάριο ταινίας.

GettyImages 475637772


(Το τελευταίο χειροκρότημα του γαλλικού κοινού στον Φέντερερ το 2015 - Πηγή: Getty Images / Dan Istitene)

Φαίνεται όμως ότι ο Ρότζερ Φέντερερ ξέρει πολύ καλύτερα το κορμί του. Για αυτό και πήρε τη δύσκολη απόφαση, όπως και πέρυσι, να μην αγωνιστεί στο απαιτητικό χωμάτινο τεραίν του French Open. Φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει ο ίδιος τους φίλους του, μέσα από την επίσημη σελίδα του.

"Δυστυχώς, πήρα την απόφαση να μην συμμετάσχω στο Γαλλικό Open. Δουλεύω πραγματικά πολύ σκληρά τόσο εντός, όσο κι εκτός court τον τελευταίο μήνα, όμως, προκειμένου να μπορέσω να συνεχίσω να βρίσκομαι στα γήπεδα γι' αρκετά χρόνια ακόμα θεώρησα πως είναι καλύτερα να "παρακάμψω" ολόκληρη τη χωμάτινη περίοδο φέτος και ν' αφοσιωθώ στο χορτάρι και την σκληρή επιφάνεια".

"Η αρχή της χρονιάς ήταν πραγματικά μαγική, όμως πρέπει να καταλάβω πως η κατάρτιση του προγράμματος είναι το κλειδί στην αγωνιστική μου "μακροζωΐα και αυτό που θα με κάνει να κινούμαι μπροστά. Γι' αυτό αποφασίσαμε σήμερα μαζί με την ομάδα μου πως το να παίξω μόνο σε ένα χωμάτινο τουρνουά δε θα ήταν ό,τι καλύτερο για το επίπεδο του τέννις μου και την προετοιμασία του σώματός μου για το υπόλοιπο της χρονιάς. Θα μου λείψουν πολύ Γάλλοι φίλαθλοι που πάντοτε με στήριζαν και αδημονώ να τους ξαναδώ στο Roland Garros του χρόνου".

Έτσι κι αλλιώς το Γαλλικό τουρνουά δεν ήταν το "αγαπημένο" του Ρότζερ Φέντερερ: 4 χαμένοι τελικοί (2006, 2007, 2008, 2011) και μία μόλις κατάκτηση το 2009 με νίκη επί του Σουηδού Ρόμπιν Σέντερλινγκ.

GettyImages 88292211


(Ο Φέντερερ με το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός το 2009 - Πηγή: Getty Images / Ryan Pierse)

Πέρυσι και πάλι δεν αγωνίστηκε εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμού του και η τελευταία εμφάνισή του ήταν στον προημιτελικό του 2015, όπου έχασε από τον συμπατριώτη του Σταν Βαβρίνκα (μετέπειτα θριαμβευτή με νίκη επί του Ντζόκοβιτς).

GettyImages 475626126


(Βαβρίνκα (αρ.) και Φέντερερ (δ.) στο φινάλε του προημιτελικού του 2015 στο Παρίσι - Πηγή: Getty Images / Dan Istitene)

Επομένως οι φαν του Ελβετού θα πρέπει να κάνουν υπομονή για το 2ο μισό της αγωνιστικής περιόδου, για να ξαναδούν τον Φέντερερ με τη ρακέτα στο χέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ