ΣΠΟΡ

Super League: Οριστική διακοπή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Super League: Οριστική διακοπή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Οριστική διακοπή στο ντέρμπυ Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το ντέρμπυ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σε ένα επεισοδιακό ματς με αποβολές, σύρραξη παικτών και πολή ένταση, ήρθε ο τραυματισμός του προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς με ένα κουτί μπύρας, που πέταξαν από την κερκίδα για να οδηγήσει στην οριστική διακοπή του αγώνα. Το 1-0 του παιχνιδιού με το γκολ του Μπεργκ μέχρι εκείνη την ώρα, δεν υφίσταται και πλέον θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Το χρονικό της διακοπής

Στο 54 το ματς διακόπηκε μετά από φάση στην περιοχή του Στιλ, που μπλόκαρε την μπάλα. Ο Κρέσπο πήγε στον πεσμένο γκολκίπερ και κλότσησε την μπάλα και ο Μπεργκ αντέδρασε και τον έπιασε από τον λαιμό για να τον τραβήξει.

4134514


(Το ξεκίνημα της έντασης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

4134541


(Μπεργκ και Κρέσπο έρχονται στα χέρια - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ήταν η σταγόνα που οδήγησε σε σύρραξη με τον Σάκχοφ να κλωτσά τον πεσμένο Μπεργκ και στη συνέχεια να χτυπά τον Εμποκού και όλους τους παίκτες να σπρώχνονται. Υπήρξε και άλλο επεισόδιο ανάμεσα σε Κουλιμπαλί και Σάκχοφ.

4134493


(Η στιγμή της σύρραξης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

4134555


(Οι παίκτες του ΠΑΟΚ (δ.) προσπαθούν να συγκρατήσουν τον Σάκχοφ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Την ίδια ώρα κάποιος πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ πέταξε κουτάκι μπύρας στον Βλάνταν Ίβιτς, που έπεσε στο έδαφος, με τον Ουάρντα να ξαναβγαίνει από τα αποδυτήρια και να γίνεται χαμός στο γήπεδο.

4134563


(Χαμός μπροστά στον πάγκο του ΠΑΟΚ μετά το περιστατικό με τον Ίβιτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

4134583


(Το κουτί της μπύρας που χτύπησε τον Βλάνταν Ίβιτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με σκισμένο κεφάλι και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Ο διαιτητής Κομίνης διέκοψε το ματς πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για να αποφασίσει για την τύχη της αναμέτρησης. Το ίδιο έκανε και η αποστολή του ΠΑΟΚ, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν στο γήπεδο.

4134577


(Ο διαιτητής Κομίνης διακόπτει προσωρινά τον αγώνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Στον Ευαγγελισμό ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε όλες τις εξετάσεις και αξονική τομογραφία πριν του τοποθετηθούν ράμματα. Ο ίδιος είπε στον γιατρό του ΠΑΟΚ, ότι μετά τις πρώτες βοήθειες στα αποδυτήρια, ένιωσε ζαλάδα και δεν έβλεπε καλά.

4134592


(Ο Βλάνταν Ίβιτς στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

Ο κανονισμός του Πειθαρχικού Κώδικα ήταν σαφής για το περιστατικό (άρθρο 15, 3 Ββ). Εάν αντικείμενο χτυπήσει παράγοντα του αγώνα, ο διαιτητής κρίνει αν πρέπει να συνεχίσει ή όχι το ματς. Εάν επιβεβαιωμένα υπάρξει τραυματισμός, τότε διακόπτεται υποχρεωτικά.

1 τραυματισμός προπονητη πειθαρχικος κωδικας


(Πηγή: Πειθαρχικός Κώδικας ΕΠΟ)

Μετά από 1.30 και πλέον ώρα και σειρά διαβουλεύσεων με τον Παναθηναϊκό να θέλει να συνεχιστεί το ματς (υποστηρίζοντας ότι ο προπονητής του Δικέφαλου είχε μια απλή εκδορά, όπως αναφέρει η επίσημη έκθεση του γιατρού - "επιφανειακή εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής") και τον ΠΑΟΚ (και με παρέμβαση Σαββίδη) να ζητά το αντίθετο επικαλούμενος τραυματισμό (λόγω της ζαλάδας, που επικαλέστηκε ο Σέρβος προπονητής), ο διαιτητής Κομίνης διέκοψε οριστικά το ματς.

4134585


(Το τραύμα του Βλάνταν Ίβιτς από την επίσημη φώτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

Το εκπληκτικό είναι ότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση (ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε μέσω twitter) με τους παίκτες να αποχωρούν.

4134467


(Με μεγάλη καθυστέρηση η απόφαση του διαιτητή Κομίνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Όσο για τη σύρραξη των παικτών τελικά τιμωρήθηκαν με κίτρινη οι Μπεργκ και Κρέσπο, ενώ αποβλήθηκαν οι Κουλιμπαλί και Σάκχοφ (ο Ουκρανός έδωσε χτύπημα στον Αφρικανό μπακ, που ανταπέδωσε).

4134532


(Αποβλήθηκαν μόνον Κουλιμπαλί και Σάκχοφ για την σύρραξη των παικτών - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Παναθηναϊκός κινδευνεύει πλέον όχι μόνο να χάσει την αναμέτρηση στα χαρτιά, αλλά να υπάρξει αφαίρεση βαθμών από το τρέχον αλλά και το επόμενο πρωτάθλημα (αρθ. 21 του ΚΑΠ): "Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του".

Υπήρξε και αγώνας μέχρι το 54

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας λόγω τραυματισμών και καρτών. Ο Παναθηναϊκός είχε Σουηδικό δίδυμο Μολίνς-Μπεργκ στην επίθεση και οι δύο τους συνδυάστηκαν στο 10ο λεπτό (μετά από κάθετη του τρίτου Σουηδού, του Χουλτ) με τον φορ των "πρασίνων" να ανοίγει το σκορ.

4134320


(Ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ στη Λεωφόρο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε και πάλι καλά στο ματς και η πρώτη του φάση ήταν ένα σουτ του Ενρίκε στο 17, που έβγαλε δύσκολα ο Βλαχοδήμος. Οι δύο παίκτες ήταν οι πρωταγωνιστές της καθοριστικής φάσης του πρώτου ημιχρόνου: στο 20 ο Ενρίκε έφυγε στην κόντρα και εκτός περιοχής ανατράπηκε από τον Βλαχοδήμο. Ο διαιτητής Κομίνης απέβαλε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, λανθασμένα όμως, αφού υπήρχε φάουλ, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ καθώς φαίνεται από το ριπλέι ότι είχε χάσει την ισορροπία του πριν το μαρκάρισμα και δύσκολα θα μπορούσε να προχωρήσει.

4134287


(Ο Βλαχοδήμος αποβάλλεται για το μαρκάρισμα στον πεσμένο Ενρίκε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Το φάουλ εκτελέστηκε μετά από 4 λεπτά έντασης στο γήπεδο με τον Κάτσε να σουτάρει και την μπάλα να σταμτά στο δοκάρι.

Ο Ενρίκε ήταν πολύ εκνευρισμένος και γλύτωσε τη 2η κίτρινη στο 33 για μαρκάρισμα στον Εμποκού (ο Κομίνης δεν τον τιμώρησε), με τον Ίβιτς να τον αποσύρει άρον άρον και ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γλύκος σταμάτησε τον Μπεργκ.

Το ματς μύριζε μπαρούτι και η σπίθα άναψε στο 51 με τον Ουάρντα να βλέπει τη 2η κίτρινη κάρτα και να αποβάλεται ξεσηκώνοντας αυτή την φορά τον πάγκο του ΠΑΟΚ (διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπήρχε καν παράβαση), ενώ ο Αιγύπτιος τα έβαλε με την εξέδρα.

4134544


(Η φάση της αποβολής του Ουάρντα για το μαρκάρισμα στον Κλωναρίδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Ήταν το τελευταίο επεισόδιο πριν τη διακοπή του αγώνα.

Super League - Play Offs

1η αγωνιστική
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

2η αγωνιστική (17/5)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1 (7 Γεσίλ)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ΔΙΑΚΟΠΗ

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (18.15)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (20.30)

Η βαθμολογία

1. Πανιώνιος 4 (2 αγ.)
2. AEK 3 (2)
3. Παναθηναϊκός 2 (1)
4. ΠΑΟΚ 2 (1)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ