ΣΠΟΡ

Το επετειακό βίντεο της ΑΕΛ για τα 53α γενέθλιά της (vid)

Το επετειακό βίντεο της ΑΕΛ για τα 53α γενέθλιά της (vid)
Επετειακό βίντεο για τα 53 χρόνια ζωής της ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Η ΑΕΛ γιόρτασε στις 17 Μαΐου τα γενέθλια συμπλήρωσης 53 χρόνων ιστορίας και ετοίμασε ένα όμορφο βίντεο με τις μεγάλες στιγμές του ένδοξου παρελθόντος της.

Η 17η Μαΐου του 1964 αναφέρεται ως η ακριβής ημερομηνία ίδρυσής του συλλόγου. Μετά από συνεχείς συσκέψεις και συζητήσεις πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η τελευταία και καταλυτική συνέλευση των σωματείων του νομού, στην οποία αποφασίσθηκε η συγχώνευση του Λαρισαϊκού, του Ηρακλή, του Άρη και του Τοξότη.

Η Αθλητική Ένωση Λάρισας ήταν πλέον μια πραγματικότητα και χρώματά της το βυσσινί και το λευκό κι όχι το ασπρόμαυρο, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί. Σήμα της το αλογάκι. Τυπικά, η μετατροπή του καταστατικού του Ηρακλή έγινε λίγες ημέρες μετά - την 22α Μαΐου - και η έγκρισή του στις 8 Ιουνίου, έδωσε στην ΑΕΛ υπόσταση.

1d73e13563b8be946c0f00bab252d7ea L


(Το 1964 "ζωντανεύει" η ΑΕΛ που θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελληνικής επαρχίας - Πηγή: www.aelfc.gr)

Η μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 80 πέτυχε να σπάσει την κυριαρχία των ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και παραμένει μέχρι σήμερα η μόνη πρωταθλήτρια Ελλάδας από την επαρχία (1988). Εικόνες από εκείνες τις ημέρες, όπως και τις δύο κατακτήσεις του Κυπέλλου (1985, 2007), αλλά και τη συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA του 2007-08 με την πρόκριση επί της Μπλάκμπερν, έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι φίλαθλοι.

(Πηγή: You Tube / AEL FC Official)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ