ΣΠΟΡ

Ο «ιπτάμενος» Γιάννης Νικοπολίδης

Ο «ιπτάμενος» Γιάννης Νικοπολίδης
Ο Γιάννης Νικοπολίδης σε δράση στον ημιτελικό U-17 με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει να αποκτά και πάλι στις τάξεις της έναν Νικοπολίδη, "φύλακα-άγγελο" για την εστία της. Ο Αντώνης Νικοπολίδης συνέδεσε το όνομα του με την κορυφαία στιγμή του ποδοσφαίρου μας, την κατάκτηση του EURO 2004. Πλέον τη σκυταλη παίρνει ο γιος του Γιάννης οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθήματος U-17.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι τώρα ο Αντώνης Νικοπολίδης ετοίμαζε το διάδοχο του κάτω από τα δοκάρια. Ο Γιάννης Νικοπολίδης είναι από μικρός στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και το ταλέντο του γνώριζαν μέχρι σήμερα όσοι ασχολούνταν με τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών.

4137657


(Ο Γιάννης Νικοπολίδης πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του την κατάκτηση του πρωταθλήματος U-17 - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Η διεξαγωγή της τελικής φάσης του πρωταθλήματος U-17 στην Τρίπολη ήταν η διοργάνωση για να ανακαλύψει κανείς το "νέο Νικοπολίδη", καθώς ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ουσιαστικά χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο του πρωταθλητή.

Τόσο στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ (0-0) όσο και στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1) τα ματς κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτυ. Και εκεί ήταν η ώρα του Γιάννη Νικοπολίδη: ένα πέναλτυ με το Δικέφαλο και πρόκριση στον τελικό με σκορ 5-3, 2 πέναλτυ στον τελικό με τον Αστέρα και πρωτάθλημα με σκορ 4-1.

4137655


(Οι παίκτες του Ολυμπαικού με το τρόπαιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλάει ελάχιστα για τον μικρό και προσπαθεί να τον κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν όμως στην Τρίπολη για να καμαρώσει το γιο του να αναδεικνύεται πρωταθλητής.

4137494


(Ο Αντώνης Νικοπολίδης στις εξέδρες του γηπέδου στην Τρίπολη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Στα βήματα του Ντε Χεα και του Ρομπέρτο

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο λογαριασμό του στο Instagram και θα διαπιστώσει ότι ο Γιάννης Νικοπολίδης έχει εκτός του πατέρα του, δύο σπουδαίους τερματοφύλακες ινδάλματά του: το Ρομπέρτο (που έβλεπε από μικρός δίπλα του στου Ρέντη) και το Ντε Χέα.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Γιάννης Νικοπολίδης ήδη αποτελεί βασικό στέλεχος των εθνικών ομάδων και είναι πάντα μαζί με τους κολλητούς του από τον Ολυμπιακό Τσιριγώτη και Νεοφυτίδη.

https://www.instagram.com/p/p

Και μεγάλο fan club

Ο Γιάννης Νικοπολίδης όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλής και εκτός γηπέδων. Ο πατέρας του δημιούργησε το δικό του στυλ και οι γυναίκες του έδωσαν το παρατσούκλι "Τζορτζ Κλούνεϊ" της Ελλάδας για το γοητευτικό λουκ με τα γκρι μαλλιά του.

https://www.instagram.com/p/p

Αλλά και η μητέρα του και πρώην μπασκετμπολίστρια Βάσω Στασινού είναι μία από τις ωραιότερες γυναικείες παρουσίες. Με τέτοια γονίδια ο μικρός Γιάννης ήδη χτίζει το δικό του fan club και περιοδικά life style έχουν κάνει τα πρώτα τους αφιερώματα.

https://www.instagram.com/p/p

Ο 17χρονος Γιάννης Νικοπολίδης βρίσκει στο δρόμο του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπομονή όμως λίγα χρόνια ακόμη. Ακολουθούν δύο ακόμη τέκνα Νικοπολίδη: οι 10χρονοι Γιώργος και Μαριτίνα. Μάλιστα και ο μικρός Νικοπολίδης έχει ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Και αυτός μάλιστα με την μπάλα στα πόδια και όχι στα χέρια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ