ΣΠΟΡ

Europa League: Τελικός Άγιαξ-Μάντσεστερ Γ. στην σκιά του Ιμπραΐμοβιτς (vid)

Europa League: Τελικός Άγιαξ-Μάντσεστερ Γ. στην σκιά του Ιμπραΐμοβιτς (vid)
Το στάδιο Friends Arena στη Στοκχόλμη, έδρα του τελικού του Europa League Getty Images / Dean Mouhtaropoulos

Λιγότερες από 48 ώρες απομένουν για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της σεζόν στο ποδόσφαιρο, αυτόν ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τετάρτη για το Europa League. Η αναμέτρηση "ξεκίνησε" μέσω των social media, ενώ τα πάντα μοιάζουν να κυλούν στη σκιά της απουσίας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο τελικός φιλοξενείται στη Σουηδία και παρότι η Στοκχόλμη (εκεί που είναι το γήπεδο της ΑΪΚ, το Friends Arena) δεν ήταν η πόλη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (μεγάλωσε στο Μάλμε), το όνομα του αποτελεί σημείο αναφοράς για τους δύο φιναλίστ.

GettyImages 686818482


(Το Friends Arena, γήπεδο του τελικού του Europa League - Πηγή: Getty Images / Dean Mouhtaropoulos)

Στη "σκιά" του Ζλάταν

Ο Ίμπρα ήταν ο ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουν. μέχρι να τραυματιστεί στον προημιτελικό με την Άντερλεχτ στο Όλντ Τράφορντ. Θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν βρεθεί την Τετάρτη το βράδυ στην κερκίδα για να στηρίξει τους συμπαίκτες του.

2017 04 20T210124Z 135723684 MT1ACI14781807 RTRMADP 3 SOCCER EUROPA MUN ADL


(Το τελευταίο ματς του Ζλάταν με τη Γιουνάιτεντ ήταν στα προημιτελικά του Europa League - Πηγή: Reuters / Andrew Yates Livepic)

Ο Ζλάταν όμως αποτελεί και ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του Άγιαξ. Στον Αίαντα ξεκίνησε ουσιαστικά να εκτοξεύει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και ο Ολλανδικός σύλλογος δεν τον ξέχασε. Ανέβασε και το σχετικό βίντεο με το παρακάτω κείμενο: Ένας Ζλάταν μπορεί να κάνει χωρίς έναν τελικό. Ένας τελικός δεν μπορεί να γίνει δίχως τον Ζλάταν.

Η μάχη στο Twitter

Την εποχή των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την διαδικτυακή τους "κόντρα" από το απόγευμα της Δευτέρας. Πρώτος ξεκίνησε ο Άγιαξ (από τον επίσημο λογαριασμό του: "Γεια σου ΜΓ. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα τρόπαιο που λείπει από τη γεμάτη συλλογή σας (εννοεί το Europa League) και θα θέλαμε να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό". Η Γιουνάιτεντ απάντησε στο ίδιο στυλ: "Η τροπαιοθήκη μας είναι σχεδόν γεμάτη, αλλά μην ανησυχείτε. Πάντα υπάρχει τρόπος να κάνουμε χώρο για νέα τρόπαια".

imaxitwittermuajax


(Πηγή: Twitter)

"Θα το διαπιστώσουμε την Τετάρτη, τα λέμε στη Στοκχόλμη" ήταν το επόμενο μήνυμα του Άγιαξ για να απαντήσει και πάλι η Γιουνάιτεντ, "τα λέμε εκεί, ελπίζουμε σε ένα σπουδαίο παιχνίδι".

Πρόβα τελικού

Εκτός από τα αγωνιστικά πλάνα, οι δύο φιναλίστ προετοιμάζονται και στο εξωαγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού. Στον Άγιαξ στέλνουν μηνύματα παλιοί του παίκτες, που τώρα αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ανάμεσα τους και ο Μάρκο Πάντελιτς, που φόρεσε τη φανέλλα του Ολυμπιακού, με το μήνυμα του να καταλήγει: "να είστε δυνατοί, να είστε έξυπνοι, να είστε Άγιαξ!"

GettyImages 686818490


(Ο πάγκος του Άγιαξ στο Friends Arena - Πηγή: Getty Images / Dean Mouhtaropoulos)

Η τηλεόραση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει τη δική της παραγωγή για τον τελικό και από σήμερα Δευτέρα καλύπτει καθημερινά για τους συνδρομητές της, λεπτό προς λεπτό τη δράση από τη Στοκχόλμη.

Όσο για τους παίκτες της Γιουνάιτεντ έκαναν και τις απαραίτητες πρόβες στα κουστούμια, που έραψαν ειδικά για την παρουσία του συλλόγου στον τελικό της Στοκχόλμης.

GettyImages 686818488


(Ο πάγκος της Μάντσεστερ Γ. στο Friends Arena - Πηγή: Getty Images / Dean Mouhtaropoulos)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ