ΣΠΟΡ

Champions League: Τεχνολογία Jason Bourne στον τελικό (vid)

Champions League: Τεχνολογία Jason Bourne στον τελικό (vid)
Συναγερμός στο Κάρντιφ για τον τελικό του Champions League Getty Images / Stu Forster

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ έχει σημάνει συναγερμό στην UEFA και τις υπηρεσίες ασφαλείας για τους τελικούς του Europa League και του Champions League (θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ). Η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Ο Jason Bourne στην υπηρεσία του Champions League

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που είδαμε στο Bourne Ultimatum αλλά και στο Minority Report δεν είναι πλέον κινηματογραφικό εύρημα. Αποτελεί πραγματικότητα, που ήδη χρησιμοποιεί η Αστυνομία στη Νέα Υόρκη, ενώ και Αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες εξετάζουν την επιλογή.

2017 05 12T093912Z 137583552 MT1ACI14791800 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONSFINAL PREVIEW


(Το Μιλένιουμ του Κάρντιφ θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League - Πηγή: Action Images via Reuters / John Sibley Livepic)

Η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας απέκτησε την τεχνολογία και έγινε η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Η αρχή μάλιστα θα γίνει στον τελικό του Champions League, ανάμεσα στη Ρεάλ Μ. και τη Γιουβέντους το Σάββατο 3 Ιουνίου.

H Αστυνομία θα καταγράφει όλους τους ταξιδιώτες που θα φτάνουν στους κεντρικούς σταθμούς του τρένου στο Κάρντιφ. Επιπλέον με φορητά σκάνερ θα ελέγχει και τους φιλάθλους που θα πλησιάζουν στο Μιλένιουμ. Η διασταύρωση στοιχείων θα γίνεται μέσα από βάση δεδομένων με 500 χιλιάδες φωτογραφίες υπόπτων.

2017 05 12T093411Z 137583251 MT1ACI14791795 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONSFINAL PREVIEW


(Σιδερένιοι φράκτες γ΄ρυω από το γήπεδο του Κάρντιφ - Πηγή: Action Images via Reuters / John Sibley Livepic)

'Ενας τεράστιος σιδερένιος φράχτης θα τοποθετηθεί περιμετρικά του γηπέδου ώστε να γίνεται αυστηρός έλεγχος σε καθεναν που θα εισέρχεται στο γήπεδο. Οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας ανακοίνωσαν ότι κατανοούν τις ενστάσεις για τα προσωπικά δεδομένα. Διαβεβαιώνει πάντως ότι η αναγκαία αυτή επιλογή για την ασφάλεια των φιλάθλων θα γίνει με σεβασμό στην αντίστοιχη νομοθεσία.

2017 05 12T092435Z 137582675 MT1ACI14791789 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONSFINAL PREVIEW


(Το Κάρντιφ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον τελικό του Champions League - Πηγή: Action Images via Reuters / John Sibley Livepic)

Συναγερμός στην UEFA για το Europa League

Οι αξιωματούχοι στην UEFA βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον τελικό του Europa League, που θα φιλοξενηθεί σε 24 ώρες στην Στοκχόλμη. Με επίσημη ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες, ότι το Friends Arena αποτελεί στόχο τρομοκρατών, όμως τα μέτρα ασφαλείας έγιναν ακόμη πιο αυστηρά. Έτσι κι αλλιώς η Σουηδική Αστυνομία είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το τρομοκρατικό κτύπημα με 5 νεκρούς στη Στοκχόλμη τον Απρίλιο.

Οι φίλαθλοι του Άγιαξ και της Γιουνάιτεντ θα πρέπει να πάνε ώρες νωρίτερα στο γήπεδο διότι θα υπάρχουν διαδοχικοί έλεγχοι περιμετρικά του γηπέδου και θα καθυστερήσει αρκετά η διαδικασία εισόδου.

GettyImages 686818482


(Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στη Στοκχόλμη για τον τελικό του Europa League - Πηγή: Getty Images / Dean Mouhtaropoulos)

Η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέβαλε αίτημα στην UEFA να αγωνιστεί στον τελικό φορώντας μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ