ΣΠΟΡ

Κύπρος: Όχημα παρασύρει πεζό κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών (pics+vid)

Κύπρος: Όχημα παρασύρει πεζό κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών (pics+vid)
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Άγριες συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ οπαδών του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, μία μέρα πριν από τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου όπου ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνει, μάλιστα, ένα όχημα να παρασύρει οπαδό και ακολούθως να κάνει στροφή και να φεύγει.

Η σκηνή αποκλείστηκε και έγιναν εξετάσεις για εντοπισμό τεκμηρίων, ενώ στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών θα βρεθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καθώς και βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες, που έχουν δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κύπρου, τα επεισόδια άρχισαν όταν οι οπαδοί της ΑΕΛ κρύφτηκαν πίσω από θάμνους, στήνοντας «ενέδρα» σε οπαδούς της άλλης ομάδας, που γιόρταζαν μια μέρα πριν τον μεγάλο τελικό.

Τα επεισόδια σύντομα γενικεύτηκαν στο κέντρο της πόλης με τις δύο πλευρές να επιδίδονται σε πετροπόλεμο, να πετούν μολότοφ αλλά και φωτοβολίδες.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ένα αυτοκίνητο πέρασε μέσα από πλήθος παρασύροντας οπαδούς.

Οι Αρχές επενέβησαν και δεν επιτράπηκε η περαιτέρω εκτροπή της κατάστασης. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, αλλά τα τραύματα τους είναι ελαφρά.

Στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας έχουν μπει τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης της περιοχής, με την ελπίδα το υλικό να οδηγήσει στην ταυτοποίηση και τελική σύλληψη των υπευθύνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ