ΣΠΟΡ

Super League: Με «σπόντα» πέρασε από τη Ν. Σμύρνη ο ΠΑΟΚ

Super League: Με «σπόντα» πέρασε από τη Ν. Σμύρνη ο ΠΑΟΚ
Τρίποντο πρωτιάς από τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ο ΠΑΟΚ χάνει στην κανονική διάρκεια της Super League, αλλά κερδίζει στα Play Offs στη Νέα Σμύρνη και το ίδιο έκανε και εφέτος, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου. Ο Δικέφαλος πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας τις δικαστικές αποφάσεις για το ματς με τον Παναθηναϊκό και τον τελικό του Κυπέλλου.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη κρίθηκε στο 14 από το αυτογκόλ του Ρισβάνη, που προσπάθησε να διώξει το σουτ του Πρίγιοβιτς και ξεγέλασε τον Μπαντή. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

1 4141284


(Ο Πρίγιοβιτς (ν.9) σουτάρει και η μπάλα κοντράρει στον πεσμένο Ρισβάνη και καταλήγει στα δίχτυα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στο πρώτο ημίχρονο που παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο οι δύο τερματοφύλακες «κατέβασαν ρολά». Μπαντής και Γλύκος έκαναν σπουδαίες επεμβάσεις (στο 26 ο γκολκίπερ του Πανιωνίου σε τετ α τετ με τον Τσίμιροτ και στο 27 ο διεθνής πορτιέρο του Δικέφαλου με τον Μπεν).

Επίσης Μπίσεσβαρ και Μπεν δεν έκαναν καλές επιλογές στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

4141291


(Ο Πούγγουρας προλαβαίνει το σουτ του Μπεν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο β 45λεπτο ο ΠΑΟΚ επέλεξε να διαχειριστεί το σκορ και δέχθηκε μια φάση μόνο, από φάουλ του Μπεν και κεφαλιά του Μασούρα δίπλα από το δοκάρι στο 52.

1 4141519


(Η κεφαλιά του Μασούρα, μοναδική ευκαιρία του Πανιωνίου στο β μέρος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι κυανέρυθροι με πολλές απουσίες (Γιαννιώτης, Βλάχος, Σιώπης, Μασούντ και Γιεσίλ έμειναν εκτός για διαφορετικούς λόγους) δεν είχαν λύσεις, ενώ τραυματίστηκε στο γόνατο και ο Ρισβάνης.

4141510


(Άτυχος της ημέρας με αυτογκόλ και τραυματισμό ο Ρισβάνης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Στο τέλος ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βάλει και 2ο γκολ σε δύο αντεπιθέσεις: στο 74 ο Μπαντής σταμάτησε τον Πέλκα (όλο το γήπεδο τον έβριζε από τη στιγμή που μπήκε αλλαγή για τον άσεμνο πανηγυρισμό του στο ματς του πρωταθλήματος στην Τούμπα όταν σκόραρε) και στο 85 όταν ο Μπίσεσβαρ μόνος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Super League – Play Offs

1η αγωνιστική
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (διακοπή)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

4η αγωνιστική (Τετάρτη 24/5)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1 (14 αυτ. Ρισβάνης)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (20.30)

5η αγωνιστική (Κυριακή 28/5)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (18.15)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20.30)

6η αγωνιστική (Κυριακή 31/5)
Πανιώνιος-ΑΕΚ (20.30)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20.30)

Η βαθμολογία (4 αγ.)

1. ΠΑΟΚ 8 (3 αγ.)
2. ΑΕΚ 6 (3 αγ.)
3. Πανιώνιος 4 (4 αγ.)
4. Παναθηναϊκός 2 (2 αγ.)

Εκκρεμούν η τύχη του αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ που λογικά θα κατακυρωθεί στο Δικέφαλο, αλλά και η πιθανή αφαίρεση βαθμών στο ματς της Λεωφόρου και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ