ΣΠΟΡ

Super League: Αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ το ντέρμπυ

Super League: Αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ το ντέρμπυ
Αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ που διακόπηκε EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Super League εξέδωσε την απόφαση του για το ντέρμπυ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, που διακόπηκε. H αναμέτρηση κατακυρώθηκε στον ΠΑΟΚ ενώ υπάρχει αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό από τη βαθμολογία των Play Offs της Super League.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρείται λοιπόν με -3 βαθμούς από τη βαθμολογία και επιπλέον με -2 από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Ο ΠΑΟΚ είναι εκείνος που παίρνει τους τρεις βαθμούς του αγώνα στη Λεωφόρο (με σκορ 3-0). Επίσης η απόφαση προβλέπει τιμωρία δύο αγωνιστικών στην έδρα του Παναθηναϊκού (θα την εκτίσει τη νέα περίοδο), και πρόστιμο 41.500 βαθμών. Οι "πράσινοι" θα κάνουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση (εξέδωσαν και ανακοίνωση), που λογικά θα εξεταστεί την Τετάρτη.

4134473


(Στον ΠΑΟΚ κατακυρώθηκε το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Η νεά βαθμολογία στα Play Offs

Ο ΠΑΟΚ πλέον παίρνει κεφάλι στην βαθμολογία εκ νέου και η τελευταία αγωνιστική θα είναι καθοριστική: η ΑΕΚ θέλει έστω ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και δική της νίκη στη Νέα Σμύρνη για να βγει πρώτη (με πλεονέκτημα στην ισοβαθμία), ενώ οι "πράσινοι" ακόμη και με ισοβαθμία με τους Νεοσμυρνιώτες θα αποφύγουν την τελευταία θέση.

Η βαθμολογία (5 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 11 β.
2. ΑΕΚ 9
3. Παναθηναϊκός 5
4. Πανιώνιος 4

Εκτός όμως από την εξέλιξη της έφεσης του Παναθηναϊκού, η βαθμολογία μπορεί να αλλάξει και πάλι, μετά την απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της Super League

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής των Play Offs. Αναλυτικά:

2η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:
ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον διακοπέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου των αγώνων κατάταξης (play offs) και με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές.
ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού σαράντα ένα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ