ΣΠΟΡ

Champions League: Βραδιά τρόμου στο Τορίνο, ολονύχτια γιορτή στη Μαδρίτη (vid)

Champions League: Βραδιά τρόμου στο Τορίνο, ολονύχτια γιορτή στη Μαδρίτη (vid)
Νύχτα τρόμου για τους οπαδούς της Γιουβέντους στο κέντρο του Τορίνο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALESSANDRO DI MARCO

Η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάρντιφ γιορτάστηκε έξαλλα στην Ισπανική πρωτεύουσα από τους φιλάθλους της. Την ίδια ώρα όμως οι Ιταλικές Αρχές κάνουν καταμέτρηση των τραυματιών και των ζημιών, που προκλήθηκαν από το φόβο για τρομοκρατική επίθεση στην κεντρική πλατεία στο Τορίνο. Άνθρωποι μεταφέρθηκαν με πολύ σοβαρά τραύματα στα νοσοκομεία της πόλης.

"Νέο Χέιζελ" στο Τορίνο

Νέες πληροφορίες και εικόνες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα γεγονότα στην πλατεία του San Carlo το βράδυ του Σαββάτου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται και φίλαθλοι στο νοσοκομείο.

2017 06 03T210101Z 1138154308 UP1ED631MDOJP RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS FINAL


(Εκατοντάδες τραυματίες στο Τορίνο - Πηγή: Reuters / Giorgio Perottino)

Η μαζική υστερία προκλήθηκε λίγο μετά το 3ο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς ακόμη να έχει εξακριβωθεί η αιτία. Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστώσουν αν πράγματι έσκασε κάποια κροτίδα (ή σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες κατέρρευσε μία μεταλλική σκαλωσιά σε γκαράζ), παραπλανώντας κάποιους να φωνάξουν ότι "έσκασε βόμβα".

Οι χιλιάδες οπαδοί που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Τορίνο άρχισαν να τρέχουν μέσα σε πανικό κατά μήκος της Via Roma προς το σταθμό Nuova Porta, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Οι επίσημες αναφορές κάνουν λόγο για 1527 τραυματίες στην περιοχή. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν για ένα νέο Χέιζελ.

18067026


(Πανικόβλητοι τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις οι οπαδοί της Γιουβέντους - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BRIAN SCHULZ)

1 torinopressrelease


(Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου - Πηγή: www.comune.torino.it)

Οι περισσότεροι έφεραν μώλωπες και μικρά κοψίματα, δυστυχώς όμως υπάρχουν 3 σοβαρά περιστατικά (σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση), που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα τους μία γυναίκα και ένα 7χρονο παιδί. Όλοι πάντως έχουν διαφύγει πλέον τον κίνδυνο, αλλά φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

18066982


(Παντού τραυματίες άνθρωποι που ποδοπατήθηκαν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BRIAN SCHULZ)

Η Αστυνομία συνέλαβε και δύο άτομα, καθώς έκαναν πλιάτσικο στην πλατεία, που άδειασε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

18067126


(Σε απόγνωση οπαδός της Γιουβέντους στην πλατεία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALESSANDRO DI MARCO)

Πανηγύρι στη Μαδρίτη και "κατάρες" στον Πικέ

Την ίδια ώρα το άγαλμα της Κυβέλης στο κέντρο της Μαδρίτης γέμισε και πάλι από οπαδούς της Ρεάλ, που πανηγυρισαν το 12ο τρόπαιο της βασίλισσας. Στα τραγούδια και τα συνθήματα την τιμητική του είχε ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, τον οποίο έβριζαν οι οπαδοί της Ρεάλ.

2017 06 03T234900Z 638863821 RC167219CE00 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS REA JUV MADRID FANS


(Οι φίλοι της Ρεάλ συγκεντρώθηκα στην πλατεία Cibeles - Πηγή: Reuters / Susana Vera)

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα οι φίλοι της Ρεάλ αποχώρησαν χωρίς να συμβεί κάποιο σημαντικό περιστατικό, αφού η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για απόψε το βράδυ, στην επίσημη γιορτή του συλλόγου με την ομάδα να φέρνει το τρόπαιο.

2017 06 03T234840Z 1850919445 RC13080D41C0 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS REA JUV MADRID FANS


(Καπνογόνα και συνθήματα από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης - Πηγή: Reuters / Susana Vera)

Για λόγους ασφαλείας η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου (23.00 ώρα Ελλάδας), ενώ νωρίτερα η ομάδα θα επισκεφθεί το Δημαρχείο, αλλά και την πλατεία του αγάλματος της Κυβέλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ