ΣΠΟΡ

Super League: Ο Μπέσνικ Χάσι νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Super League: Ο Μπέσνικ Χάσι νέος προπονητής του Ολυμπιακού
Ο 46χρονος Κοσοβάρος προπονητής Μπέσνικ Χάσι στον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Στον 46χρονο πρώην προπονητή της Άντερλεχτ Μπέσνικ Χάσι κατέληξε ο Ολυμπιακός. Ο Κοσοβάρος τεχνικός είχε αποκλείσει τους ερυθρόλευκους από τους 32 του Europa League τη σεζόν 2015-16 (1-0 στο Βέλγιο και 1-2 στην παράταση στο Καραϊσκάκης). Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης το νέο τεχνικό.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μπέσνικ Χάσι

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία. Στόχος μας είναι η παρουσία στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός με επέλεξε διότι έχω εμπειρία στα προκριματικά και ως παίκτης και ως προπονητής. Έχω έρθει εδώ 2 φορές με την Άντερλεχτ και μπορώ να πω πως οι παίκτες μου ένιωθαν και φόβο" ήταν τα πρώτα λόγια του νέου προπονητή των ερυθρόλευκων.

1 4153422


(Ο Δ. Συμβ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος καλωσορίζει τον Μπέσνικ Χάσι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

"Η φιλοσοφία μου είναι επιθετική, ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Υπάρχει θέληση από όλους να συμπληρωθεί το ρόστερ όσο γίνεται νωρίτερα, για να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 26 Ιουλίου. Τις τελευταίες μέρες μίλησα με τους Ουσίγιος, Κοβάτσεβιτς και Μοντεστό για τους παίκτες μας. Αυτοί που ήταν δανεικοί θα είναι στην ομάδα στην προετοιμασία οι περισσότεροι, όπως και 4 παίκτες από την Ακαδημία".

1 4153433


(Ο Μπέσνικ Χάσι στην επίσημη παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Ο Μπέσνικ Χάσι δεν έκανε την καριέρα ποδοσφαιριστή, που περίμεναν από εκείνον. Οι τραυματισμοί του στο γόνατο δεν του επέτρεψαν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του (στόπερ ή αμυντικός μέσος) στα γήπεδα της Γερμανίας και του Βελγίου. Πρόλαβε πάντως να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Αλβανίας 50 φορές και ήταν ο πρώτος Κοσοβάρος που το έκανε.

16317074


(Ο Χάσι αγκαλιά με τους πάικτες του πανηγυρίζει την πρόκριση επί του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 2016 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Με ευρωπαϊκή εμπειρία

Ολοκληρώνοντας την καριέρα το καλοκαίρι του 2008 (έχοντας αγωνιστεί σε Άντερλεχτ, Λόκερεν και Σερκλ Μπριζ) μπήκε στο προπονητικό τημ της Άντερλεχτ. Τον Μάρτιο του 2014 αντικατέστησε τον Βαν ντε Μπρομ και έμεινε στη θέση του προπονητή της Άντερλεχτ για 2μιση σεζόν.

16317072


(Ο Μπέσνικ Χάσι στο Καραϊσκάκης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Το καλοκαίρι ανέλαβε τη Λέγκια Βαρσοβίας, την οποία οδήγησε μέσω προκριματικών στους ομίλους του Champions League (στη συνέχεια ανεπιτυχή αποτελέσματα οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας). Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος, που οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην επιλογή του Χάσι, μετά την αδυναμία να επέλθει συμφωνία με τον Πέδρο Μαρτίνς (λόγω ρήτρας), που ήταν ο πρώτος στόχος.

16288689


(Η εμπειρία του από Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και προκριματικά ήταν το διαβατήριο του Χάσι για τον πάγκο του Ολυμπιακού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LAURENT DUBRULE)

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Αρμάντο Ουσίγιος είχε επαφή με τον Χάσι τις τελευταίες ημέρες και είδε μαζί του και τον τελικό του Champions League. Θετικές συστάσεις φαίνεται ότι έκανε και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (και νυν τεχνικός διευθυντής της Λέγκια) Μάρτσιν Ζεβλάκοφ.

1 4153425


(Ουσίγιος, Βρέντζος και Χάσι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Την Τρίτη το βράδυ ήρθε στην Αθήνα για τις τελευταίες λεπτομέρειες και την Τετάρτη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη, όπου είχε συνεργασία με τους κυρίους Μοντεστό, Κοβάσεβιτς και τον Σάββα Θεοδωρίδη. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού διέψευσε ότι έδωσε οποιαδήποτε συνέντευξη στο Βέλγιο και δήλωσε ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

1 4153428


(Κοβάσεβιτς, Ουσίγιος, Βρέντζος, Χάσι και Μοντέστο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Μπέσνικ Χάσι. Μαζί του, στο τεχνικό επιτελείο, εντάσσονται οι Μάρκο Μπάμπιτς (βοηθός προπονητή), Μπαρτ Μέερτ (αναλυτής) και Στέφεν Φανχάρεν (προπονητής φυσικής κατάστασης).

Ο "ισχυρός άνδρας" του Ολυμπιακού

Μαζί με τον Μπέσνικ Χάσι, παρουσιάστηκε και ο νέος αθλητικός διευθυντής Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος, που δήλωσε έτοιμος να πάει τον Ολυμπιακό ένα σκαλί παραπάνω. "Ξέρω πως ήρθα σε έναν σπουδαίο σύλλογο. Δεσμεύομαι να συνεργαστώ για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Πρώτος μας στόχος η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Έχουμε μιλήσει με τον Χάσι, έχουμε συμφωνήσει πως βασιζόμαστε στην επιθετική του φιλοσοφία".

1 4153452


(Ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού αναλύει το πλάνο για το σύλλογο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο κύριος Ουσίγιος διέψευσε τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Λαβέτσι (τα χαρακτήρισε εξωπραγματικά) και υπογράμμισε για την φιλοσοφία, που θα έχει ο σύλλογος: "τα μεγάλα ονόματα μας τραβούν την προσοχή (μεταγραφικά), αλλά εμείς έχουμε στόχο να μεγαλώνουμε την ομάδα. Να πάει ένα βήμα πιο πέρα. Ο καθένας θα κάνει την δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που μπορούμε"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ