ΣΠΟΡ

Super League: Επιστράφηκαν οι βαθμοί στον Ηρακλή, στα δικαστήρια η παραμονή

Super League: Επιστράφηκαν οι βαθμοί στον Ηρακλή, στα δικαστήρια η παραμονή
Πανηγυρίζει ο Ηρακλής για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ EUROKINISSI / MOTION TEAM

Το γαϊτανάκι με τις αφαιρέσεις βαθμών και τις ακυρώσεις των αποφάσεων στη συνέχεια για τον Ηρακλή, συνεχίστηκε, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε το "γηραιό" και του επέστρεψε τους 3 βαθμούς για την "υπόθεση Πορτουλίδη". Η παραμονή στη Super League θα κριθεί και πάλι στα δικαστήρια, όπου έχει προσφύγει ο Ηρακλής για την αδειοδότηση.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας δέχθηκε την παρέμβαση του Νίκου Πορτουλίδη (μέσω επιστολής), και αποδέχθηκε ότι το χρέος του Ηρακλή προς τον παίκτη έχει τακτοποιηθεί. Επομένως του επιστρέφει τους 3 βαθμούς με την αφαίρεση των οποίων είχε υποβιβαστεί ο "γηραιός" και είχε παραμείνει στην κατηγορία ο Λεβαδειακός.

4112949 copy


(Οι παίκτες του Λεβαδειακού θα περιμένουν να μάθουν την κατηγορία που θα αγωνίζονται - EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η απόφαση του Δικαστηρίου

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, Τρίτη 6/6/2017, με την υπ'αριθμόν 63/2017 απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής και ακύρωσε την από 24/5/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Super League αναφορικά με την αφαίρεση από την προσφεύγουσα τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 σε εκτέλεση της υπ΄ αριθμόν 2/2017 απόφασης του Δ.Δ.Π.ΕΠΟ και σε ανάκληση προγενέστερης αποφάσεώς του της 31/1/2017 (περί επιστροφής στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ τριών βαθμών).

Στα Δικαστήρια και η παραμονή

Δε φτάνει όμως μόνο αυτή η απόφαση στον Ηρακλή, αφού εκκρεμεί και το θέμα της αδειοδότησης. Ο Ηρακλής δεν εξασφάλισε άδεια στον πρώτο βαθμό, ενώ είχε παραιτηθεί από την έφεση. Έχει όμως προσφύγει και πάλι στο Διαιτητικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανονισμός, που να οδηγεί σε υποβιβασμό, αλλά θα έπρέπε στην περίπτωση του να ισχύσει η απαγόρευση μετεγγραφών.

4152124


(Το φέιγ βολάν των οπαδών του Ηρακλή - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Από την πλευρά της διοργανώτριας θεωρούν ότι είναι αρκετή η απόφαση του ΔΣ της Super League και όλα θα κριθούν και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων, με παρέμβαση τόσο του Λεβαδειακού και πιθανότατα και του Άρη, που είναι ο 3ος της Football League, ώστε να μάθουμε τελικά ποια ομάδα θα υποβιβαστεί μαζί με τη Βέροια.

4152107


(Πλάνα από την πορεία των οπαδών του Ηρακλή - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Οι οπαδοί του Ηρακλή έκαναν το απόγευμα πορεία με μηχανάκια και συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ