ΣΠΟΡ

Diamond League: 1η θέση για την Κατερίνα Στεφανίδη στη Ρώμη (vid)

Diamond League: 1η θέση για την Κατερίνα Στεφανίδη στη Ρώμη (vid)
Νίκη και στη Ρώμη η Κατερίνα Στεφανίδη EUROKINISSI / FOTOARENA

Ανίκητη η Κατερίνα Στεφανίδη, κέρδισε στο επί κοντώ και στο Diamond League της Ρώμης, αποδεικνύοντας ότι είναι η αδιαφιλονίκητη κυρίαρχος του αγωνίσματος. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης επιχείρησε για μια ακόμη φορά να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τόσο στα 4.65, όσο και στα 4.75, πριν κάνει το μεγάλο άλμα της στα 4.85, που της έδωσε και την πρώτη θέση στο μίτινγκ της Ρώμης. Με άλμα στα 5.80 είχε κερδίσει και στον πρώτο αγώνα της σειράς στη Ντόχα.

Τα 4.85 είναι η καλύτερη εφετινή (2017) επίδοση (την έχει κάνει η ίδια στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου το Μάρτιο) και ένα εκατοστό κάτω από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ.

Στη συνέχεια, η χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο δοκίμασε να ξεπεράσει τα 5.07 και να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ με 5.06 της Γέλενα Ισινμπάγεβα, όμως απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε στο συγκεκριμένο ύψος.

Στη δεύτερη θέση ήταν η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 4.75, ενώ με την ίδια επίδοση τρίτη η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο, Νεοζηλανδή Ελίζα Μακάρτνεϊ. Επόμενος αγώνας της σειράς την ερχόμενη Πέμπτη (15/6) στο Όσλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ