ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: Ώρα τίτλου για τους «αιώνιους» στο ΣΕΦ

Α1 μπάσκετ: Ώρα τίτλου για τους «αιώνιους» στο ΣΕΦ
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods για τον τίτλο του πρωταθλητή EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ο τίτλος του πρωταθλητή στην Α1 μπάσκετ κρίνεται απόψε (21.00) στο ΣΕΦ και στον 5ο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Superfoods. Οι «αιώνιοι» διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τη σειρά στο 2-2 και το θερμόμετρο να κτυπά κόκκινο.

Αγώνας γοήτρου και ουσίας

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και για 12η στην ιστορία των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, θα χρειαστεί 5ο ματς για να κριθεί ο τίτλος. Εάν τα καταφέρει ο Ολυμπιακός θα είναι ο 3ος σερί, που θα κλείσει επιτυχημένα τη σεζόν, που είχε και την παρουσία του στον τελικό της Euroleague.

4151214


(Προσπάθεια του Σπανούλη στον 3ο τελικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχοντας ήδη κατακτήσει το Κύπελλο, αναζητά ένα ισχυρό πλήγμα στο γόητρο του «αιώνιου αντιπάλου», καθώς θα τον αφήσει δίχως τίτλο στη σεζόν και θα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, που ελάχιστοι πίστευαν μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρ.

4151278


(Κομβική η παρουσία του Μπουρούση στους τελικούς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Η κούραση "κτυπά την πόρτα"

Η κούραση θα παίξει ρόλο καθώς αυτό θα είναι το 73ο παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους και το 12ο μέσα σε 50 ημέρες. Οι «πράσινοι» με 72 ματς (είχαν επιπλέον τον τελικό Κυπέλλου και τη σειρά με την ΑΕΚ στα ημιτελικά, αλλά ένα ματς λιγότερο στους 8 της Euroleague), δείχνουν να έχουν περισσότερη ενέργεια. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επιχείρησε την Πέμπτη να ξεκουράσει τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μάντζαρη, με το «τριφύλλι» να έχει κλειδώσει τη νίκη.

4150698


(Πασκουάλ (αρ.) και Σφαιρόπουλος (δ.) έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για τον μεγάλο αγώνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο παράγοντας έδρα

Η έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο και δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, που προέρχεται όμως από 4 κακά παιχνίδια (αποκορύφωμα τα 23 λάθη στο ΟΑΚΑ) και τον Παναθηναϊκό Superfoods να έχει χάσει στις λεπτομέρειες και στην τελική ευθεία τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ. Αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν έξτρα προβλήματα τραυματισμών (πλην των γνωστών απουσιών του Λοτζέσκι και του Χάκετ για τους γηπεδούχους).

4150665


(Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο ΣΕΦ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Μετά τα γεγονότα του 3ου τελικού και την τιμωρία του Ολυμπιακού με 1 αγωνιστική, στο επίκεντρο είναι και το θέμα ασφαλείας. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας κόσμια συμπεριφορά από το κοινό, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε τήρηση των μέτρων τάξης στο ΣΕΦ.

4155010


(Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού Superfoods επισκέφθηκαν την ομάδα στην τελευταία προπόνηση - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Η προϊστορία του 5ου τελικού

Στις 11 προηγούμενες περιπτώσεις που ο τίτλος κρίθηκε σε 5ο παιχνίδι ο γηπεδούχος επικράτησε στις δέκα. Μοναδική εξαίρεση ήταν οι τελικοί του 1999, όταν ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε επικρατήσει με 62-53 στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός σε άλλες τρεις περιπτώσεις που έπαιζε τελευταίο τελικό στην έδρα του είχε νικήσει το 1994 τον ΠΑΟΚ (70-65), το 1995 τον Παναθηναϊκός (45-44) και το 1996 επίσης απέναντι στο «τριφύλλι» (73-38).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Μάνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ